Facts om velfærdskyllinger fra Hopballe Mølle

Især vores helt specielle kyllinger har sat Hopballe Mølle på landkortet – vi deler gerne ud af vores viden om kyllingernes foder, opvækst og trivsel – og selvfølgelig om opskrifter og tilberedning!

De daggamle kyllinger er af en helt speciel race, som stammer fra Frankrig.

Grunden til at denne race er valgt er, at kyllingerne vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Vi lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste.

Det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt! Vi fodrer kyllingerne med vores helt egen foderblanding, som er udviklet gennem 10 år.

I modsætning til foderet, der anvendes til den konventionelle kylling, som bliver markedsført og solgt under mange forskellige brands og navne i Danmark, er der ikke coccidiostat (antibiotika) i Hopballekyllingernes foder.

En Hopballekylling har 4-5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler, mørkere kød, mere smag og en fastere konsistens.

Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn, som forbedrer trivslen. Efter 60-85 dage bliver Hopballekyllingerne skånsomt håndindfanget til slagteriet.

Hopballekyllingerne bliver slagtet på et lille fjerkræslagteri i Døstrup ved Skærbæk i Sønderjylland. Her bliver de altid kontrolleret og godkendt af dyrlæger. Hele slagteprocessen foregår manuelt – det vil sige, at kyllingernes velfærd er i højsædet så længe, de er i live, og derefter sikrer håndarbejdet, at udskæringerne er af højeste kvalitet.

Læs mere om Hopballekyllingen her