Hel ovnstegt kylling med hvidløg

INGREDIENSER
1 stor hel kylling/unghane
Olivenolie
Hvidløg
Basilikum
Bouillon
Salt og peber
Kyllingen skylles, derefter tørres den med køkkenrulle. Med en spids kniv stikkes lommer i kyllingen til hvidløg (flækkede fed). Derefter gnides hele kyllingen med olivenolie, salt, peber og basilikum. Put evt. også krydderier og hvidløg ind i kyllingen. Kyllingen lægges med brystet nedad i et ildfast fad og steges i ovnen (190 grader varmluftsovn – 200 grader alm. ovn, ca. 1 1/2 time. Bouillon tilsættes efter behov, der bør dog altid være en smule væde i bunden af det ildfaste fad. Efter ca. halvdelen af stegetiden vendes kyllingen, så brystet bliver brunt og sprøgt.
Serveres evt. med kartoffelbåde/ nye kartofler og salat. Brug kraften i det ildfaste fad til sauce.