Kyllingelår med bacon og hvidvin

INGREDIENSER
3 spsk olivenolie
1 stort finthakket løg
3 fed knust hvidløg
1 finthakket bladcelleristilk
150 gram fintskåret bacon
125 gram champignon, skåret i tykke skiver
4 hele kyllingelår (eller 8 stk overlår eller underlår)
1 dl tør hvidvin (eller tør vermouth)
2 dåser hakkede tomater
1/4 tsk. puddersukker
1 kvist oregano og evt. 4-5 småkviste til pynt
1 kvist rosmarin
1 laurbær
FREMGANGSMÅDE:
Opvarm 1,5 spsk. olie i en stor gryde. Steg løg, hvidløg og bladcelleri ved middel til lav varme i 6-8
minuter, til løgene er gyldne; rør rundt af og til. Kom bacon og champignoner i, skru op og steg dem 4-5 minutter. Rør rundt af og til. Øs blandingen op på en tallerken og stil den til side. Hæld resten af olivenolien i gryden og brun kyllingestykkerne let – nogle stykker ad gangen. Drys dem med salt og peber, efterhånden som de bruner. Fjern overflødigt fedtstof med en ske, hæld hvidvin i, skru op og lad det småkoge, til næsten al væsken er fordampet. Kom tomater, sukker, oregano, rosmarin, laurbær og ca. 1 dl koldt vand i. Bring det i kog og rør baconblandingen i . Læg låg på og lad retten simre i 20 minutter, eller til kyllingekøddet er mørt. Hvis saucen er for tynd, tages kyllingestykkerne op. Skru op for varmen og kog saucen ind tilo passende konsistens. Fjern urtekvistene og smag til med salt og peber. Læg kyllingelårene tilbage i gryden. Drys med små oreganokviste og servér retten.