Tarteletter med svampe og kylling

Print

Den skønne klasiske tartelet, med et twist – Prøv den med portobellosvampe – det er fantastisk

Ingredienser 4 personer

Tarteletter med svampe:

350 g Portobello svampe
Olie til stegning
10 g. Smør
2 finthakkede Hvidløg
1 stk. Finthakket skalotteløg
25 g. Smør
2,5 spsk. Mel
1 dl. Hvidvin
3,5 dl. Hønsebouillon
1,75 dl. Fløde
Salt og peber
600-7000 g Pillet kylling
Til ca 8 tarteletter
Pynt 2 spsk bredbladet persille

Tilberedning

Fremgangsmåde:

  1. Kog en hel kylling med vand og suppeurter, som persillestilke, laurbærblade og timian, indtil den er færdig. Alternativt, kan du bruge resterne fra en hel kylling fra dagen før
  2. Rens svampene og skær dem ud i grove tern Steg dem på panden i olie, indtil de er godt brunede. Krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt derefter smør, finthakkede skalotteløg og hvidløg. Lad det stege med indtil det blive blødt. Sluk derefter for blusset.
  4. Smelt 35 g smør i en lille gryde og tilsæt 2,5 spsk hvedemel. Rør det godt sammen i gryden imens det får varme. Tilsæt derefter hvidvin lidt efter lidt under kraftig piskning.
  5. Kom derefter hønsefond og svampe i gryden og lad det simre med ved lav varme i 5-10 min.
  6. Hæld piskefløde i saucen og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
  7. Pil kyllingen i grove stykker og tilsæt det i gryden. Lad det koge sammen et par minutter under omrøring.
  8. Varm tarteletterne i ovnen og server fyldet i de lune tarteletter.
  9. Pynt med hakket bredbladet persille

Tip: Tilsæt eventuelt frisk timian i tarteletfyldet