Tarteletter med svampe og kylling
Print
Den skønne klasiske tartelet, med et twist – Prøv den med portobellosvampe – det er fantastisk
Ingredienser 4 personer
Tarteletter med svampe:
| 350 g | Portobello svampe |
| Olie til stegning | |
| 10 g. | Smør |
| 2 finthakkede | Hvidløg |
| 1 stk. | Finthakket skalotteløg |
| 25 g. | Smør |
| 2,5 spsk. | Mel |
| 1 dl. | Hvidvin |
| 3,5 dl. | Hønsebouillon |
| 1,75 dl. | Fløde |
| Salt og peber |
| 600-7000 g | Pillet kylling |
| Til ca 8 tarteletter | |
| Pynt | 2 spsk bredbladet persille |
Tilberedning
Fremgangsmåde:
- Kog en hel kylling med vand og suppeurter, som persillestilke, laurbærblade og timian, indtil den er færdig. Alternativt, kan du bruge resterne fra en hel kylling fra dagen før
- Rens svampene og skær dem ud i grove tern Steg dem på panden i olie, indtil de er godt brunede. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt derefter smør, finthakkede skalotteløg og hvidløg. Lad det stege med indtil det blive blødt. Sluk derefter for blusset.
- Smelt 35 g smør i en lille gryde og tilsæt 2,5 spsk hvedemel. Rør det godt sammen i gryden imens det får varme. Tilsæt derefter hvidvin lidt efter lidt under kraftig piskning.
- Kom derefter hønsefond og svampe i gryden og lad det simre med ved lav varme i 5-10 min.
- Hæld piskefløde i saucen og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Pil kyllingen i grove stykker og tilsæt det i gryden. Lad det koge sammen et par minutter under omrøring.
- Varm tarteletterne i ovnen og server fyldet i de lune tarteletter.
- Pynt med hakket bredbladet persille
Tip: Tilsæt eventuelt frisk timian i tarteletfyldet

