Ballotine med svampe og spinat
Print
Ballotine med svampe og spinat
Du må ikke gå glip af denne super lækre opskrift!
Lækkerier i særklasse – vi siger det bare… Vores møre store bryst filletter lavet som en smagfuld ballotine med en lækker blomkålspuré til.
Ingredienser 3-4 personer
| 2 stk. | Hopballe Brystfilet 300 g + |
| Salt & Peber | |
| 2 stk. | Portobello svampe, renset og finthakket |
| 2 spsk. | Olivenolie |
| 100 g | Spinat |
| 2 fed | Hvidløg, finthakket |
| 1 | Løg, finthakket |
| 100 g | Ricotta |
| 2 spsk. | Parmesan, revet |
| 2 spsk. | Frisk timian |
Blomkålspuré
| 1 | Blomkål |
| 30 g | Smør |
| 0,75 dl. | Fløde |
| 1 fed | Hvidløg |
| Salt og peber |
Pynt
| 1 lille håndfuld | Hasselnødder, ristede |
| Frisk timian | |
| 4 | Brune champignon, delt i kvarte |
Ballotine
- Steg løg, hvidløg og finthakkede portobello svampe i en pande med olivenolie i 4-5
minutter, indtil svampene bliver gyldne. Krydr med salt og peber. - Tilsæt spinat og lad det sautere med indtil det falder sammen.
- Sluk for blusset og lad grøntsagerne køle af.
- Tilsæt frisk ricotta, revet parmesan, salt og peber. Rør rundt i massen.
- Læg et stykke film over kyllingebryster og bank kyllingebrysterne flade med en kagerulle.
- Læg et stort stykke film ud på køkkenbordet. Placér et kyllingebrystet på det.
- Læg halvdelen af svampecremen på kyllingebrystet, som rulles stramt og formes til en pølse.
Gentag processen med det andet kyllingebryst. - Bind en snor i hver side af kyllingebrystet, så det er lukket til.
- Placér pølserne i en gryde med vand og lad det pochere i letkogende vand i ca. 18-20
minutter. Vandet må ikke spilkoge. Når de er færdige, tages de op af vandet og køles af på
en tallerken. - Når kyllingen er kølet af, tages filmen af.
- Tilsæt smør og olie til en medium varm pande og tilsæt kylling ballotine og champignon.
- Brun kyllingen godt på alle sider i 4-5 minutter. Krydr svampene og kyllingen med salt og
peber.
Blomkålspuré
- Kom blomkålen og hvidløg i en gryde og dæk det med vand. Kog det indtil det er helt mørt.
- Hæld vandet fra, og lad det dryppe godt af. Blend blomkålen sammen med smør og fløde, indtil blomkålspurèen er helt lind.
- Krydr med salt og peber.
Servering:
Anret blomkålspuré på en tallerken og servér skiver af ballotine på toppen. Pynt med ristede
champignon, frisk timian og ristede hasselnødder. Pynt eventuelt med et par dråber god olivenolie.

