OM HOPBALLE MØLLE

Hopballe Mølle er en skøn naturperle beliggende
10 km nord vest for Vejle.

Hopballe Mølles historie

Hopballe Mølle ligger ved Grejs Å mellem Vejle og Jelling i den nordlige ende af det naturskønne Grejsdal. Gården er en gammel selvstændig mølle ejendom, hvorpå der igennem næsten 600 år har været mølleri.

Her har bønderne fået malet deres korn til mel og gryn, og ved stampeværket blev der lavet klæde til dyner, kørekapper, mandstøj, drengetøj og kjoletøj i den kvalitet, skrædderen ønskede det. I 1860 grundlagdes flormelsmølleriet, som blev ved til 1925. I 1921 oprettedes et elektricitetsværk, som ved hjælp af vandkraften leverede strøm til hele Hover sogn.

Ved møllen var der også et savværk – og her blev der under krigen lavet fiskekasser og savet generatorbrænde.

Hopballe Mølle er en gammel slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1807 – hele tiden gået i arv fra far til søn. Den nuværende ejer er således 6. generation. Der har altid været tradition for dyrehold på stedet. Før i tiden var det heste, køer, får, grise, gæs, ænder, høns og kyllinger.

I dag driver 6. generation Hopballe Mølle som landbrug med planteavl og kyllingeproduktion – og 7. generation hjælper til! Vi ønsker at sætte fokus på dyrevelfærd og den gode råvare og vil derfor tilbyde kvalitetskød direkte solgt fra gården uden fordyrende mellemled.

Vi har produceret kyllinger i mere end 20 år og den erfaring bruger vi selvfølgelig i vores arbejde. Kyllingerne trives og har masser af plads til at røre sig på – det kan ses og smages på kødet. Kødet har mere struktur, smag og kraft. 

Hjemmeside.png

Vi kan mere end du tror!

Nærvær, Tradition & Oplevelser

Farmen-4.jpg

Restaurant

Vi har de skønneste lokaler midt i Vejle Ådals smukke natur. Restaurant og selskabslokaler er forpagtet ud. Dina & Johnny driver det videre i bedste Hopballe stil, og glæder sig til at byde Jer velkommen i Restaurant Møllesøen.

roeget_kyllingeoverlaar_red-copy-copy.jpg

Webshop for private

Web-shoppen er åbent døgnet rundt. Vi leverer friskslagtet kylling og vores egne Hopballe specialiteter direkte til din dør 2 gange om ugen​.

udenfor.jpg

Gårdbutik fyldt med atmosfære

Gårdbutikken har åbent torsdag - søndag fra 10.00-17.00. Her finder du naturligvis vores egne Hopballe kyllinger og specialiteter, men også andre gourmet specialiteter fra ind- og udland, lækkert tøj og brugskunst.

Skal du holde fest? Byd dine gæster på Hopballe Mølle!

En fantastisk oplevelse

Lad Restaurant Møllesøen danne rammen om din næste fest – De skræddersyer selskaber fra 35 til 170 gæster.

Ens for alle er dog lækker mad, skønne omgivelser og fantastisk service.

Her går vi ikke på kompromis.

kyller-hjemmeside.png

Engros

Hopballe Mølle leverer friskslagtede velfærdskyllinger til Restauranter og Caféer, Slagtere, Gårdbutikker og Specialbutikker i hele Danmark.

Vi har fokus på kvalitet og velfærd & hurtig og fleksibel levering!
Vores helt særlige Hopballe kyllinger er omdrejningspunktet for alt hvad vi gør. Vi forkæler vores kyllinger og dermed også vores kunder.

Hopballe Mølle er en dynamisk virksomhed fuld af nærvær og stolte traditioner. Her avler vi Hopballekyllingen i pagt med naturen og Hopballes århundrede gamle historie. Med eget slagteri sikrer vi kvaliteten. Bedst af alt – vi sikrer velfærd for kyllingerne til sidste minut, ved at håndindfange dem, og herefter bringe dem de få hundrede meter op til slagteriet.

På Hopballe er vi stolte af hvor vi kommer fra, og hvad vi udvikler os til. Vores udprægede fleksibilitet sikrer dig i din hverdag. 

Vil du sikre dine gæster en smags- og kvalitetsoplevelse ud over det sædvanlige, bør du vælge velfærdskyllinger fra Hopballe Mølle.