Couscous salat med Hopballe brystfilet
Print
Lækker smagfuld salat serveret sammen med lun saftigt kyllingebryst.
Søde Ida fra Nordish har kreeret denne lækre opskrift, endnu engang med vores store saftige brystfilet på min. 300 g.
Ingredienser til 2 personer.
| 1 stk. | Hopballe brystfilet, 300 g+ |
| 2 fed | Hvidløg |
| Salt og peber | |
| 1 spsk. | Smør |
| 1 spsk. | Olie |
Salat
| 300 g | Couscous |
| 1 håndfuld | Koriander, hakket |
| 1 håndfuld | Mynte, hakket |
| 1 håndfuld | Bredbladet persille, hakket |
| Lidt | Flagesalt |
| 1 | Granatæble, kernerne heraf |
| 2 spsk. | Pistacienødder |
Vinaigrette
| 5 spsk. | Olivenolie |
| 1/2 | Citron, saften heraf |
| Salt og peber |
Tilberedning
- Hæld couscous i en skål og hæld kogende vand over, til det dækker. Krydr med salt og læg
låg på. Lad det stå i 3-4 minutter. - Bland couscous sammen med hakket mynte, persille og koriander.
- Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen. Vend det over couscoussalaten.
- Fordel granatæblekerner på toppen af salaten sammen med pistacienødder. Pynt med
friske korianderblade. - Kylling: Tænd ovnen på 200° varmluft. Brun kyllingebrystet med skindsiden nedad på en
middelvarm pande med olivenolie og smør. Når skindet er sprødt, vendes kyllingebrystet
og brunes kort på den anden side. Krydr med salt og peber, og tilsæt 2 fed hvidløg på
panden. - Sæt panden i ovnen og steg brystet videre i ca. 15-17 minutter. Brug et stegetermometer
til at tjekke om brystet har fået nok. Temperaturen på det tykkeste sted bør være ca. 75 grader. - Lad kyllingebrystet hvile på en tallerken i 4-5 minutter. Pynt med et par pistacienødder på
toppen. - Spis salaten sammen med den lune kylling.

