Appelsinsalat med Hopballe kylling
Print
Sund og lækker salat!
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
I denne opskrift har vi brugt vores lækre møre og smagfulde udbenede overlår.
Ingredienser 2 personer
| 2 | Udbenede Hopballe overlår |
| 1 tsk. | Koriander, stødt |
| 1 tsk. | Spidskommen, stødt |
| Salt & peber | |
| 1 spsk. | Olivenolie |
| 2 stk. | Hjertesalat |
| 2 | Appelsiner |
| 1 | Skalotteløg, skåret i tynde skiver |
| Pynt | Frisk mynte |
Tahin dressing
| 1 spsk. | Olivenolie |
| 1 spsk. | Tahin |
| 1/2 | Citron, saften heraf |
| Salt & peber | |
| 1 håndfuld | Bredbladet persille, finthakket |
| 5 blade | Mynte, finthakket |
Tilberedning
- Fjern skindet på kyllingeoverlårene og skær det ud i mundrette stykker. Bland kylling med koriander, spidskommen, olivenolie, salt og peber.
- Tilsæt lidt olie på panden og steg kyllingen på panden i ca. 12 minutter ved medium varme, indtil det er gennemstegt.
- Tahin dressing: Pisk olivenolie, tahin, citronsaft, salt og peber, persille og mynte sammen.
- Del hjertesalaten i blade og skyl den i rent vand. Slyng salaten fri for vand i en salatslynge, og fordel den på et fad.
- Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv. Skær derefter appelsinerne ud i skiver.
- Fordel kylling, appelsinskiver og skalotteløg på salaten.
- Hæld tahindressing ud over salaten og krydr med salt og peber.
- Pynt salaten med frisk mynte og servér.

