Asiatisk kyllingesalat med nudler og peanuts
Print
Asiatisk kyllingesalat med nudler og peanuts
Skøn skøn sprød salat fra det asiatiske køkken -masser af fyld – masser af smag!
Opskriften er kréeret af skønne Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
Hakket kylling
| 500 g | Hakket kyllingekød fra Hopballe |
| 5 fed | Hvidløg, finthakket |
| 3 | Skalotteløg, finthakket |
| 3 spsk. | Oystersauce |
| 2 spsk. | Soya |
| 1/2 | Chili, finthakket |
| 3 cm. | Ingefær, revet |
| 1 | Lime, saften heraf |
| 3 spsk. | Sesamolie |
| 0,5 tsk. | Sukker |
Vinaigrette
| 4 spsk | Sesamolie |
| 3 | Lime, saften heraf |
| 1 fed | Hvidløg, finthakket |
| 3 cm. | Ingefær, revet |
| 1/2 | Chili, finthakket |
| 1 tsk. | Sukker |
| 2 tsk. | Fishsauce |
Salat
| 1 lille | Spidskål, finthakket |
| 3 | Gulerødder |
| 1 pakke | Sukkerærter |
| 1 bundt | Forårsløg |
| 0,5 stk. | Agurk |
| 400 g | Risnudler |
| 1 bdt. | Koriander, hakket |
| 1 håndfuld | Mynte, hakket |
| Pynt | 3 spsk. peanuts, hakket |
Tilberedning
- Hakket kylling: Varm en pande med sesamolie. Steg hakket kylling på panden, indtil det får en flot farve.
- Tilsæt derefter finthakket skalotteløg, hvidløg, chili og revet ingefær. Lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt derefter oystersauce, soya, sukker og limesaft. Steg det med et par minutter, indtil kyllingen er gennemstegt. Kan efter behov krydres med lidt salt.
- Vinaigrette: Pisk sesamolie, limesaft, hvidløg, revet ingefær, finthakket chili, sukker og fishsauce sammen.
- Snit spidskål og forårsløg fint. Skræl gulerødderne med en gulerodsskræller. Skær agurk, gulerødder og sukkerærter i julienne.
- Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
- Vend risnudlerne sammen med vinaigretten, kylling, grønsagerne og de friske urter.
- Pynt med ristede peanuts.

