Ballotine med svampe og spinat
																			
										Print									
																	
													Ballotine med svampe og spinat
Du må ikke gå glip af denne super lækre opskrift!
Lækkerier i særklasse – vi siger det bare… Vores møre store bryst filletter lavet som en smagfuld ballotine med en lækker blomkålspuré til.
 
															Ingredienser 3-4 personer
| 2 stk. | Hopballe Brystfilet 300 g + | 
| Salt & Peber | |
| 2 stk. | Portobello svampe, renset og finthakket | 
| 2 spsk. | Olivenolie | 
| 100 g | Spinat | 
| 2 fed | Hvidløg, finthakket | 
| 1 | Løg, finthakket | 
| 100 g | Ricotta | 
| 2 spsk. | Parmesan, revet | 
| 2 spsk. | Frisk timian | 
Blomkålspuré
| 1 | Blomkål | 
| 30 g | Smør | 
| 0,75 dl. | Fløde | 
| 1 fed | Hvidløg | 
| Salt og peber | 
Pynt
| 1 lille håndfuld | Hasselnødder, ristede | 
| Frisk timian | |
| 4 | Brune champignon, delt i kvarte | 
Ballotine
- Steg løg, hvidløg og finthakkede portobello svampe i en pande med olivenolie i 4-5 
 minutter, indtil svampene bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt spinat og lad det sautere med indtil det falder sammen.
- Sluk for blusset og lad grøntsagerne køle af.
- Tilsæt frisk ricotta, revet parmesan, salt og peber. Rør rundt i massen.
- Læg et stykke film over kyllingebryster og bank kyllingebrysterne flade med en kagerulle.
- Læg et stort stykke film ud på køkkenbordet. Placér et kyllingebrystet på det.
- Læg halvdelen af svampecremen på kyllingebrystet, som rulles stramt og formes til en pølse. 
 Gentag processen med det andet kyllingebryst.
- Bind en snor i hver side af kyllingebrystet, så det er lukket til.
- Placér pølserne i en gryde med vand og lad det pochere i letkogende vand i ca. 18-20 
 minutter. Vandet må ikke spilkoge. Når de er færdige, tages de op af vandet og køles af på
 en tallerken.
- Når kyllingen er kølet af, tages filmen af.
- Tilsæt smør og olie til en medium varm pande og tilsæt kylling ballotine og champignon.
- Brun kyllingen godt på alle sider i 4-5 minutter. Krydr svampene og kyllingen med salt og 
 peber.
Blomkålspuré
- Kom blomkålen og hvidløg i en gryde og dæk det med vand. Kog det indtil det er helt mørt.
- Hæld vandet fra, og lad det dryppe godt af. Blend blomkålen sammen med smør og fløde, indtil blomkålspurèen er helt lind.
- Krydr med salt og peber.
Servering:
Anret blomkålspuré på en tallerken og servér skiver af ballotine på toppen. Pynt med ristede 
champignon, frisk timian og ristede hasselnødder. Pynt eventuelt med et par dråber god olivenolie.

