Ballotine med svampe og spinat

Print

Ballotine med svampe og spinat

Du må ikke gå glip af denne super lækre opskrift!

 

Lækkerier i særklasse – vi siger det bare… Vores møre store bryst filletter lavet som en smagfuld ballotine med en lækker blomkålspuré til.

Ingredienser 3-4 personer

2 stk. Hopballe Brystfilet 300 g +
Salt & Peber
2 stk. Portobello svampe, renset og finthakket
2 spsk. Olivenolie
100 g Spinat
2 fed Hvidløg, finthakket
1 Løg, finthakket
100 g Ricotta
2 spsk. Parmesan, revet
2 spsk. Frisk timian

Blomkålspuré

1 Blomkål
30 g Smør
0,75 dl. Fløde
1 fed Hvidløg
Salt og peber

Pynt

1 lille håndfuld Hasselnødder, ristede
Frisk timian
4 Brune champignon, delt i kvarte

Ballotine

  1. Steg løg, hvidløg og finthakkede portobello svampe i en pande med olivenolie i 4-5
    minutter, indtil svampene bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt spinat og lad det sautere med indtil det falder sammen.
  3. Sluk for blusset og lad grøntsagerne køle af.
  4. Tilsæt frisk ricotta, revet parmesan, salt og peber. Rør rundt i massen.
  5. Læg et stykke film over kyllingebryster og bank kyllingebrysterne flade med en kagerulle.
  6. Læg et stort stykke film ud på køkkenbordet. Placér et kyllingebrystet på det.
  7. Læg halvdelen af svampecremen på kyllingebrystet, som rulles stramt og formes til en pølse.
    Gentag processen med det andet kyllingebryst.
  8. Bind en snor i hver side af kyllingebrystet, så det er lukket til.
  9. Placér pølserne i en gryde med vand og lad det pochere i letkogende vand i ca. 18-20
    minutter. Vandet må ikke spilkoge. Når de er færdige, tages de op af vandet og køles af på
    en tallerken.
  10. Når kyllingen er kølet af, tages filmen af.
  11. Tilsæt smør og olie til en medium varm pande og tilsæt kylling ballotine og champignon.
  12. Brun kyllingen godt på alle sider i 4-5 minutter. Krydr svampene og kyllingen med salt og
    peber.

Blomkålspuré

  1. Kom blomkålen og hvidløg i en gryde og dæk det med vand. Kog det indtil det er helt mørt.
  2. Hæld vandet fra, og lad det dryppe godt af. Blend blomkålen sammen med smør og fløde, indtil blomkålspurèen er helt lind.
  3. Krydr med salt og peber.

Servering:
Anret blomkålspuré på en tallerken og servér skiver af ballotine på toppen. Pynt med ristede
champignon, frisk timian og ristede hasselnødder. Pynt eventuelt med et par dråber god olivenolie.