Chicken Parmigiana
Print
Friteret panko kylling i tomatsauce – kan vi også kalde det :-)
Lækker smagfuld ret, som vi her på Hopballe altid spiser sammen med lidt lækkert brød.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 2 personer
| 1 stk. | Hopballe brystfilet 300 g+ |
| 40 g | Pankorasp |
| 20 g | Parmesan, revet |
| 1 stort | Æg |
| Salt & peber | |
| Neutral olie |
Tomatsauce
| 70 g | Tomatpuré |
| 1 dåse | Flåede tomater |
| 2 fed | Hvidløg, finthakket |
| 0,5 dl. | Vand |
| 2 kviste | Rosmarin |
| Salt & Peber | |
| 2 spsk. | Olivenolie |
| 1 knsp. | Sukker |
| Pynt | Friskrevet parmesan og frisk basilikum |
| Tilbehør | Pasta eller lækker brød |
Tilberedning
Tomatsauce
- Varm en dyb pande op med olie, og tilsæt hvidløg og tomatpuré. Lad det sautere i 3-4 minutter.
- Tilsæt rosmarin, flåede tomater og vand, og lad simre i 10-15 minutter.
- Krydr saucen med salt og peber.
Friteret kylling
- Fjern skindet fra kyllingen og fordel film på kyllingen og bank det fladt
med en pande eller kødhammer. - Del kyllingen i to stykker. Krydr brystfilet stykkerne med salt og peber.
- Pisk ægget sammen med en gaffel.
- Bland panko og revet parmesan sammen i en dyb tallerken.
- Vend derefter kyllingen først i ægget og derefter i panko blandingen.
- Varm rigeligt neutral olie op i en gryde, indtil olien er 175 grader.
- Friter kyllingen i ca. 5 minutter på hver side, indtil den er gennemstegt.
- Lad kyllingen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Smag tomatsovsen til med salt og peber. Hvis tomatsovsen er en smule syrlig, tilsættes 1
knsp. sukker. - Anret kyllingen ovenpå tomatsovsen og riv frisk parmesan over retten.
- Pynt med friske basilikumblade.
- Servér retten sammen med pasta eller et godt stykke brød.
Anretning: Server Stroganoff med kartoffelmos og sprødt kyllingeskind på toppen. Pynt
eventuelt med lidt persille.

