Chicken Parmigiana

Print

Friteret panko kylling i tomatsauce – kan vi også kalde det :-)
Lækker smagfuld ret, som vi her på Hopballe altid spiser sammen med lidt lækkert brød.

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Ingredienser 2 personer

1 stk. Hopballe brystfilet 300 g+
40 g Pankorasp
20 g Parmesan, revet
1 stort Æg
Salt & peber
Neutral olie

Tomatsauce

70 g Tomatpuré
1 dåse Flåede tomater
2 fed Hvidløg, finthakket
0,5 dl. Vand
2 kviste Rosmarin
Salt & Peber
2 spsk. Olivenolie
1 knsp. Sukker
Pynt Friskrevet parmesan og frisk basilikum
Tilbehør Pasta eller lækker brød

Tilberedning

Tomatsauce

  1. Varm en dyb pande op med olie, og tilsæt hvidløg og tomatpuré. Lad det sautere i 3-4 minutter.
  2. Tilsæt rosmarin, flåede tomater og vand, og lad simre i 10-15 minutter.
  3. Krydr saucen med salt og peber.

Friteret kylling

  1.  Fjern skindet fra kyllingen og fordel film på kyllingen og bank det fladt
    med en pande eller kødhammer.
  2. Del kyllingen i to stykker. Krydr brystfilet stykkerne med salt og peber.
  3. Pisk ægget sammen med en gaffel.
  4. Bland panko og revet parmesan sammen i en dyb tallerken.
  5. Vend derefter kyllingen først i ægget og derefter i panko blandingen.
  6. Varm rigeligt neutral olie op i en gryde, indtil olien er 175 grader.
  7. Friter kyllingen i ca. 5 minutter på hver side, indtil den er gennemstegt.
  8. Lad kyllingen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  9. Smag tomatsovsen til med salt og peber. Hvis tomatsovsen er en smule syrlig, tilsættes 1
    knsp. sukker.
  10. Anret kyllingen ovenpå tomatsovsen og riv frisk parmesan over retten.
  11. Pynt med friske basilikumblade.
  12. Servér retten sammen med pasta eller et godt stykke brød.

Anretning: Server Stroganoff med kartoffelmos og sprødt kyllingeskind på toppen. Pynt
eventuelt med lidt persille.