Coq au Vin a la Hopballe

Coq au Vin er en absolut klassiker! En lækker og meget smagfuld ret, som rigtig kommer til sin ret i selskab med en luftig kartoffelmos og et dejligt glas rødvin.

I denne opskrift har vi valgt at bruge udbenede overlår. Du får den fantastiske smag af lårkødet, som bliver mørt som smør, helt uden at komme i karambolage med benene. Så bliver det ikke meget bedre!

Ingredienser 4-6 personer

8 Udbenede overlår
1 spsk Olivenolie
1 spsk Smør
2 Løg - finthakket
5 Gulerødder - i skiver
½ Knoldselleri - i tern
750 ml. Rødvin
4 Nelliker
10 Peberkorn
1 håndfuld Frisk timian
5 Laurbærblade
100 g Bacon i skiver
250 g Champignon - i kvarte
Sort peber - frisk kværnet
Salt
2 tsk Majsstivelse

Karameliserede løg

20 Perleløg
2 spsk Sukker
½ dl Vand
1 spsk Smør

Anretning

1 dl Bredbladet persille

Tilberedning

  1. Gnid de udbenede overlår med salt og peber  og brun dem godt af i smør og olivenolie i en stegegryde til skindet begynder at blive sprødt. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side 
  2. I den samme gryde sauteres løg, hvidløg, knoldselleri og halvdelen af gulerødderne í et par minutter. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, sammen med rødvin, timian, laurbærblade, nelliker og peberkorn.
    Ko låg på gryden og lad retten simre i 1-1½ time.
  3. Lige inden simretiden er færdig, steges bacon sprødt på en pande, og derefter ristes champignons og de resterende gulerødder på panden i fedtet fra bacon. Sæt til side i en skål. 
  4. På samme pande tilsættes perleløg, smør, sukker, salt og vand. Varm op og kog under jævnlig omrøring, indtil løgene karamelliserer og bliver rigtig lækre. Kom de karamelliserede løg i skålen med champignon.
  5. Tag nu kyllingestykkerne op af gryden og sæt til side. Sigt saucen gennem en finmasket sigte eller et rent klæde, og kassér fyldet. Skum overflødigt fedt fra saucen og kog saucen op. Jævn den med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
  6. Tilsæt kylling, bacon, champignon, gulerødder og perleløg. Varm retten godt igennem inden servering.
  7. Server med kartoffelmos og et gavmildt drys af hakket persille.