Coq au vin med sprødt skind

Print

Coq au vin med sprødt skind

Efterår og simreretter hører sammen – det er der vist ingen tvivl om.

Her får du en helt speciel udgave af Coq au Vin! Lavet på udbenede underlår og serveret med sprødt skind.

Opskriften er udviklet af Ida, vores skønne samarbejdspartner fra Nordish.

 

Ingredienser 4 personer

8 stk. Hopballe udbenede underlår
2 spsk. Mel
200 g Bacon, skåret i grove tern
Smør og olie til stegning
Salt og peber
1/2 flaske Rødvin
400 g Brune champignon, skåret i kvarte
200 g Skalotteløg, skåret i halve
4 Gulerødder, i tern
5 fed Hvidløg, finthakket
3 dl. Hønsebouillon
3 stk. Lauerbærblade
3 kviste Timian
1 kvist Rosmarin
Tilbehør Ovnstegte kartofler eller kartoffelmos
Pynt Persille

Tilberedning

  1. Start med at fjerne skindet fra de udbenede underlår og læg det til side på en tallerken. Krydr kyllingekødet med salt og peber og læg det derefter i en skål. Hæld rødvinen over kyllingestykkerne og stil dem i køleskabet i min 30 minutter (gerne længere).
  2. Steg bacon sprødt i en gryde med lidt smør. Rist det ved svag varme – det skal ikke være helt sprødt. Tag baconstykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  3. Rens svampene  og skær dem derefter i kvarte. Rist dem i lidt smør og olie, til de får flot farve. Krydr med salt og peber. Tilsæt derefter løg, som steges med og får farve. Herefter tilsættes gulerodstern og finthakket hvidløg. Lad det sautere med et par minutter. Læg grønsagerne til side på en tallerken. 
  4. Vend de marinerede kyllingestykker i mel og steg dem i smør og olie på en pande, indtil de bliver gyldenbrune. Krydr med salt og peber.
  5. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med bacon, grøntsager og rødvin. Tilsæt hønsebouillonen på panden, hvor kyllingestykkerne har stegt. Lad det koge op og hæld derefter hønsebouillonen over i gryden. Dette gør man for at få alt smagen med fra panden.
  6. Tilsæt timian, laurbærblade og rosmarin i gryden. Lad det hele simre ved lavt blus i ca. 50 minutter.
  7. Mens retten simrer laves det sprøde skind. Tænd ovnen på 220° varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade ovenpå kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen. Sæt de 2 bageplader i ovnen i ca. 25 minutter. Det er færdigt når skindet er helt sprødt.
  8. Smag retten til med salt og peber, og jævn retten hvis nødvendigt. Pynt med persille og sprødt kyllingeskind. Server retten med sprødstegte små kartofler eller kartoffelmos.