Efterårssalat med varmrøget kylling
Print
Efterårssalat med varmrøget kylling
Selvom efteråret har sat ind, og simreretter i den grad kommet til sin ret, så er det nu herligt med en lækker salat.
Her får du en opskrift med bl.a. grønkål og rødbeder og så vores populære røgede kylling.
Igen er det skønne Ida fra Nordish som har kreeret opskriften for os.
Ingredienser 2-3 personer
3 stk. | Røget udbenet Hopballe overlår |
150 g | Grønkål |
600 g | Rødbeder |
2 spsk. | Olivenolie til bagning |
1,5 stk. | Æble, skåret i strimler |
1 håndfuld | Hasselnødder, ristede |
Vinaigrette
3 spsk. | Olivenolie |
2 tsk. | Æbleeddike |
1 spsk. | Grov sennep |
1 tsk. | Honning |
Salt og peber |
Tilberedning
- Skyl og skræl rødbederne. Skær dem ud i grove stykker og bland dem med olivenolie, salt
og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, indtil de er færdig tilberedte,
men stadig har bid. Når der er 10 minutter tilbage af tilberedningstiden, varmes kyllingen
med i ovnen i et ildfast fad. - Skyl grønkålen og slyng den derefter i en salatslynge. Riv bladene fra grønkålsstilken i
mundrette stykker. - Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
- Fordel grønkålsblade på fadet og anret rødbedeskiver, kyllingestykker og æblestrimler.
- Pisk vinaigretten sammen og anret den på salaten. Krydr salaten med salt og peber.
- Pynt med ristede hasselnødder.