Forårskylling med asparges, porre og ramsløg

Print

Servér denne ret med nye danske kartofler, og vær klar til en tur i himlen!

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Supreme kyllingebryst – her får du lækkert saftigt brystkød med det første vingeled.

Ingredienser 3-4 personer

2 Supreme brystfilet fra Hopballe
4 spsk. Hvedemel
2,5 dl. Hvidvin
2 Rensede porrer i tykke skiver
1 dl. Hønsefond
2 dl. Fløde
15 Hvide og grønne asparges
1 bdt. Ramsløg, skyllet og groft hakket
Salt & peber
Olie og smør Til stegning
Tilbehør Nye kartofler

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys dem med mel på begge sider. Bank overskydende mel af. Brun kyllingebryst filetterne af på panden i lidt olie og smør, og stil til side på en tallerken. 
  3. Tilsæt lidt olie og sautér porrer i et par minutter, til de får lidt farve. Tilsæt dernæst hvidvin og lad vinen dampe af et par minutter. Dernæst tilsættes fløde og hønsefond. Krydr med salt og peber.
  4. Læg brystfileterne tilbage på panden, med skiver af porer under, så skindet ikke bliver vådt af saucen. Sæt panden med kylling og sauce i ovnen, og steg kyllingen færdig i ca. 25 minutter, indtil den er gennemstegt. De sidste 5 minutter af stegetiden tilsættes asparges. Huske at de hvide asparges skal skrælles inden brug.
  5. Pynt retten med friske ramsløg. Skær kyllingen ud ved servering og server med nye kartofler.