Fried chipotle Hopballe Burger

Del på print
Print

Fristet? Det blev vi da vi modtog denne lækre opskrift fra Ida, vores samarbejdspartner fra Nordish.

Har du dit eget favorit tilbehør til en hjemmelavet burger er det bare at fylde i. Er du vild med syltede rødløg, smager de fantastiske her.

 

Ingredienser til 5 stk.

600 g Udbenet Hopballe overlår
1 tsk. Chipotle chili pulver
½ spsk. Løgpulver
2 spsk. Paprika
½ spsk. Røget paprika
1 spsk. Hvidløgspulver
2 dl. Kærnemælk
1 tsk. salt

Chipotle Mayo

150 g Mayonaise
1 spsk. Ketchup
1 spsk. Paprika
1 tsk. Røget paprika
1 tsk. Chipotle chili pulver
1 fed Hvidløg, revet
Salt og peber

Panering

180 g. Panko (japansk rasp)
1 spsk. Paprika
1 spsk. Hvidløgspulver
Et drys Salt
2 æg
Neutral olie

Tilbehør

5 Brioche burgerboller
Cornichons
Hjertesalat
Rødløg

Tilberedning

  1. Bland kærnemælk sammen med alle krydderierne. Fjern sener, skind og urenheder fra kyllingekødet. Marinér kyllingekødet i blandingen. Sæt det på køl, gerne natten over.
  2. Bland mayonaise sammen med ketchup, paprika, røget paprika, chipotle chili pulver og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.
  3. Vend panko sammen med paprika, hvidløgspulver og salt. Pisk 2 æg sammen i en dyb tallerken. Vend kyllingekødet i panko, derefter i de sammenpiskede æg, og så i panko igen. Varm en gryde op med neutral olie til 190-200°. Fritér kyllingestykkerne til de er gyldne og sprøde, ca. 8-9 minutter. Lad dem derefter hvile på en tallerken på lidt køkkenrulle.
  4. Rist bollerne i en pande i lidt smør, så de får skorpe på indersiden af bollen.
  5. Smør bollen med chipotle mayo. Top med rødløg, cornichons, friteret kylling og salat. Slut af med overbollen og server straks.