Frokostsalat med hummus og Hopballe inderfilet
Print
Lækker lækker frokostsalat med en dejlig cremet hummus. En simpel ret, men med masser af smag.
Skøn opskrift fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 1-2 personer
3 stk. | Hopballe inderfilet |
0,5 stk. | Agurk |
4 stk. | Blommetomater |
1 håndfuld | Persille |
1 knsp. | Cayennepeber |
1 spsk. | Olivenolie |
1/2 | Citron, skal og saft heraf |
1 dl. | Hummus (kan erstattes af et købe produkt) |
Hummus
150 g | Tørrede kikærter |
1 tsk. | Natron |
2,5 spsk. | Tahin |
1 fed | Hvidløg |
ca. 1 dl. | Vand |
1 spsk | Olivenolie |
1/2 | Citron, skallen herfra |
1,5 | Citron, saften herfra |
Salt og peber | |
chilipulver |
Tilberedning
- Hummus: Skyl kikærterne og læg dem derefter i blød natten over. Der skal være dobbelt så meget vand i forhold til kikærter.
- Hæld vandet fra kikærterne og kog kikærterne med 1 tsk. natron i ca. 30-40 minutter indtil de er helt møre og bløde. Hæld vandet fra kikærterne.
- Blend kikærterne med olivenolie, hvidløg, citronsaft, citronskal og vand indtil det bliver en
homogen masse. - Tilsæt tahin og blend det sammen med kikærterne.
- Krydr med salt og peber.
- Rist valnødderne på en tør pande, indtil de er gyldne.
- Steg kyllinginderfilet stykkerne i ca. 6 minutter på en varm pande i lidt olie. Krydr med salt.
- Lad dem derefter trække på en tallerken i 2-3 minutter.
- Skyl agurk og tomater. Skær agurken ud i grove stykker og del tomaterne i kvarte.
- Vend tomater og agurk sammen med olivenolie, citronskal og citronsaft. Krydr med salt og cayennepeber.
- Vend finthakket persille i salaten.
- Smør 1 dl hummus ud på en tallerken. Anret salaten på den anrettede hummus. Tilsæt
kyllingestykker. Hæld lidt olivenolie udover retten. - Spis salaten med brød til.