Frokostsalat med kylling og basilikumsvinaigrette
Print
En herlig frokostsalat med asparges, ærter, kylling og basilikumsvinaigrette.
Et nemt, lækkert – og samtidig sundt forslag på en frokostret. Kunne også være et godt bud på en let ret på en aftenbuffet.
Ingredienser 2 personer
300 g | Kyllinge inderfilet |
0,5 dl. | Hvedemel |
1 tsk. | Fennikelfrø |
Salt og peber | |
Olie til stegning |
2 stk. | Hjertesalat, skåret groft |
1,5 stk. | Nektarin |
1 bundt | Asparges, snittet fint |
1 håndfuld | Ærter, bælgede |
1 håndfuld | Pinjekerner, ristede |
1 tsk. | Forårsløg, fintsnittet |
0,5 stk. | Citron, saften heraf |
3,5 spsk. | Olivenolie |
1 fed | Hvidløg |
1 stor håndfuld | Basilikum |
Salt og peber |
Tilberedning
- Basilikumsvinaigrette: Mort eller blend citronsaft, olivenolie, hvidløg og basilikum. Krydr med salt og peber.
- Bland hvedemel, fennikelfrø, salt og peber sammen i en skål.
- Vend kyllingestykkerne i krydderblandingen.
- Varm en pande op med rigeligt neutral olie. Steg derefter kyllingestykkerne på en varm pande i ca. 4 minutter på hver side, indtil kyllingestykkerne er gennemstegte. Læg dem derefter til side på en tallerken.
- Anret hjertesalat på et stort fad sammen med fintsnittede asparges, bælgede ærter,
fintsnittede forårsløg og kyllingestykker. - Hæld basilikumsvinaigretten udover salaten. Krydr med salt og peber.
- Rist pinjekernerne på en tør pande, indtil de er let gyldne.
- Pynt salaten med ristede pinjekerner.