Fyldig Thaisuppe med Hopballe kylling og nudler
Print
Fyldig Thaisuppe med Hopballe kylling og nudler
Det er suppetid! Det er skønt!
Her får du en suppe med masser af lækkert fyld.
Bonus! Når du har kogt kyllingen, har du ikke blot lækkert fyld til suppen, du har også masser af smagfuldt kød til en salat, tacos, tarteletfyld eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser.
Opskriften er kréeret af skønne Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
Fond
1 | Hel Hopballe kylling |
Vand | |
2 | Løg |
5 fed | Hvidløg |
1 | Gulerod |
10 | Peberkorn |
Suppe
1 spsk. | Ingefær |
2 fed | Hvidløg, revet |
2,5 spsk. | Panang karrypasta |
2 spsk. | Olivenolie |
150 g | Svampe, renset og skåret i skiver |
4 dl. | Kyllingefond |
1 dåse | Kokosmælk |
1,5 spsk. | Fishsauce |
1 knsp. | Sukker |
Salt | |
1 | Lime, saften herfra |
400 g | Nudler |
600 g | Kyllingekød, pillet |
PYNT | Frisk koriander |
GRØNT | Sukkerærter, bønnespirer, og gulerødder i strimler. |
Tilberedning
- Fond: Placér kyllingen i en stor gryde og dæk kyllingen med vand. Tilsæt løg, hvidløg og
gulerod i gryden. Lad fonden simre en times tid under låg. Fjern urenheder i fonden med en hulske. Når kyllingen er kogt færdig, pilles kødet fra og fonden hældes gennem en sigte. - Suppe: Tilsæt 2 spsk. olivenolie i en lille gryde sammen med revet ingefær, revet hvidløg og panang karrypasta. Lad det sautere i 2-3 minutter uden at det tager farve.
- Tilsæt derefter 5 dl fond, 1 dåse kokosmælk og svampe. Kog suppen ind et par minutter.
- Tilsæt derefter nudler, og lad dem simre i suppen efter anvisning på pakken.
- Smag suppen til med fishsauce, sukker, limesaft og eventuelt lidt salt.
- Tilsæt derefter det plukkede kyllingekød og dit favorit grønt i suppen, som f.eks. bønnespirer, gulerødder i strimler og sukkerærter. Pynt med koriander og servér suppen rygende varm.