Fyldig Thaisuppe med Hopballe kylling og nudler

Print

Fyldig Thaisuppe med Hopballe kylling og nudler

Det er suppetid! Det er skønt!

Her får du en suppe med masser af lækkert fyld.

Bonus! Når du har kogt kyllingen, har du ikke blot lækkert fyld til suppen, du har også masser af smagfuldt kød til en salat, tacos, tarteletfyld eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser.

Opskriften er kréeret af skønne Ida fra Nordish.

Ingredienser 4 personer

Fond

1 Hel Hopballe kylling
Vand
2 Løg
5 fed Hvidløg
1 Gulerod
10 Peberkorn

Suppe

1 spsk. Ingefær
2 fed Hvidløg, revet
2,5 spsk. Panang karrypasta
2 spsk. Olivenolie
150 g Svampe, renset og skåret i skiver
4 dl. Kyllingefond
1 dåse Kokosmælk
1,5 spsk. Fishsauce
1 knsp. Sukker
Salt
1 Lime, saften herfra
400 g Nudler
600 g Kyllingekød, pillet
PYNT Frisk koriander
GRØNT Sukkerærter, bønnespirer, og gulerødder i strimler.

Tilberedning

  1. Fond: Placér kyllingen i en stor gryde og dæk kyllingen med vand. Tilsæt løg, hvidløg og
    gulerod i gryden. Lad fonden simre en times tid under låg. Fjern urenheder i fonden med en hulske. Når kyllingen er kogt færdig, pilles kødet fra og fonden hældes gennem en sigte.
  2. Suppe: Tilsæt 2 spsk. olivenolie i en lille gryde sammen med revet ingefær, revet hvidløg og panang karrypasta. Lad det sautere i 2-3 minutter uden at det tager farve.
  3. Tilsæt derefter 5 dl fond, 1 dåse kokosmælk og svampe. Kog suppen ind et par minutter.
  4. Tilsæt derefter nudler,  og lad dem simre i suppen efter anvisning på pakken.
  5. Smag suppen til med fishsauce, sukker, limesaft og eventuelt lidt salt.
  6. Tilsæt derefter det plukkede kyllingekød og dit favorit grønt i suppen, som f.eks. bønnespirer, gulerødder i strimler og sukkerærter. Pynt med koriander og servér suppen rygende varm.