Fyldt Hopballebryst med sprød salat

Del på print
Print

Denne opskrift har vi fået af Vibeke, en af vores trofaste kunder. Vi er begejstrede! En nem ret med masser af smag.

I denne opskrift bruges vores store brystfilet med skind. Brystet vejer min. 300 g, så der er masser af mad. 

Ingredienser 3-4 personer

2 stk. Hopballe brystfilet 300g+
2 spsk Flødeost naturel
½ Rødløg i små tern
10 små skiver God chorizo pølse i tern
5 Soltørrede tomater skåret i strimler
10 Tørrede tranebær
Salt & Peber

Sprød salat

6-8 Gulerødder
12-15 Grønne asparges
1-2 spsk Olivenolie
1 spsk Teriyaki
1 tsk Akaciehonning
Salt & Peber
75 g Rucola
1 Citron - saften heraf
100 g Feta
4 spsk Græskarkerner

Tilberedning

  1. Skær et dyb snit på langs af de 2 brystfileter (ned gennem skindet). Pas på du ikke skærer helt igennem.
  2. Rør alt fyldet sammen, og fordel det ned i “lommerne” på brystfileterne.
  3. Læg brystfileterne i et ovnfast fad, og krydr godt med salt og peber. Steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. Lad hvile i 5-10 minutter.
  4. Skræl gulerødderne og skær dem i lange stænger.
  5. Knæk den træge del af de grønne asparges.
  6. Vend gulerødder og asparges  med olie, teriyaki, akaciehonning og salt og peber, og fordel dem i et ovnfast fad.
  7. Bag gulerødder og asparges i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
  8. Vend rucola med citronsaft, og rist græskarkernerne på en pande.
  9. Lad gulerødder og asparges afkøle en smule inden det vendes med rucola, græskarkerner og smuldret feta.
  10. Skær de fyldte brystfileter ud i skiver og server med den sprøde salat.