Gourmet Hotdogs med kyllingepølser

Del på print
Print

Det er svært ikke at blive lækkersulten når man ser denne lækre hotdog med Hopballes kyllingepølser. Vi har brugt den variant med ost/chili, men den findes også med ramsløg.

Skal det gå stærkt kan du naturligvis vælge at købe nogle af produkterne færdiglavet, i stedet for at lave dem selv. Meeeen… det er nu hyggeligt og lidt mere lækkert at lave det hele selv.

Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.

Ingredienser til 4 personer

Pølsebrød (10 stk)

Syltede agurker

25 g Gær
300 ml. Lunkent vand
1 spsk. Olivenolie
1/2 tsk. Sukker
1,5 tsk. Salt
500 g Hvedemel
200 g Durummel
175 g Spinat (hakket fra frost)
1 Æg, sammenpisket
Sesamfrø
1 Agurk, i tynde skiver
2 dl. Lagereddike
75 g. Sukker
1/2 dl. Vand
Peberkorn
Salt

Syltede rødløg

3 Rødløg, i tynde ringe
3 dl. Lagereddike
1 dl Kogende vand
75 g Sukker
Peberkorn
Salt

Hjemmelavet ketchup

500 g cherrytomater, halveret
2 fed Hvidløg, presset
1 Rødløg
1 dåse Tomatpuré
2 spsk. Brun farin
Salt og peber

Grov remoulade

2 dl. Remoulade
6 cornichons, finthakket
1 tsk Sennep
1-2 spsk. Creme fraiche
Frisk karse

Hjemmeristede løg

2 Løg, i tynde ringe
4 spsk. Hvedemel
Olie

Tilberedning

Pølsebrød

  1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål eller i en røremaskine.
  2. Tilsæt olie, sukker, salt og spinat
  3. Rør melet i lidt ad gangen. Har du en røremaskine, rør da ved mellem hastighed i ca. 5 minutter, eller til dejen er smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 40 minutter.
  5. Form 10 pølsebrød og placer dem på 2 bageplader med bagepapir. Pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
  6. Bag dine pølsebrød i ovnen ved 175 grader ved varm luft i ca. 15 minutter.

Syltede agurker

  1. Skær agurkerne i tynde skiver og kom dem i et skoldet glas
  2. Bring lagereddike og vand i kog i en gryde og rør sukkeret ud heri. Tilsæt peberkorn og en smule salt og hæld det over agurkerne. Sæt låg på, og kom dem i køleskabet.

Syltede rødløg

  1. Bring lagereddike og vand i kog i en gryde, og rør sukkeret ud heri.
  2. Kom de tynde ringe rødløg i gryden og kog op kort. Lad rødløgene simre ved svag varme i ca. 5 minutter, inden du hælder dem i et skoldet glas. Sæt låg på og kom dem i køleskabet.

Hjemmelavet ketchup

  1. Kom alle ingredienser i et ildfast fad og bland godt rundt.
  2. Bag i ovnen i ca. 20 min. ved 250 grader.
  3. Lad det køle af og blend det derefter til en grov ketchup. Smag  til med salt og peber.

Grov remoulade

  1. Rør alle ingredienser undtagen karse sammen. Tilsæt mere cremefraiche, hvis du ønsker den lettere. Gem karsen til at pynte dine hotdogs med.

Hjemmeristede løg

  1. Kom de tynde løgringe i en pose sammen med hvedemel og bland det godt rundt.
  2. Varm en pande op, godt med olie, og steg løgene lidt ad gangen.
  3. I takt med de bliver færdige , læg dem da på en tallerken med køkkenrulle.

Kréer dine lækre hotdogs

  1. Rist dine pølser på en varm pande med lidt olie
  2. Skær en linje gennem dine pølsebrød og åben forsigtig op, så der bliver plads til fyldet.
  3. Kom ketchup og remoulade i dine brød efterfulgt af en pølse. Top med syltede agurker, syltede rødløg og ristede løg. Afslut med at pynte med karse.