Grillet hel kylling med trøffel og avocadosalat
Print
En let og dejlig sommerret!
Ida fra Nordish har tændt grillen op, og tilberedt en af vores smagfulde kyllinger.
Det er nemt at lave sprødt skind på en Hopballe kylling, og specielt nemt hvis du griller eller tilbereder i en air-fryer. Her er der smurt en lækker trøffelcreme ind under skindet, prøv det! Du bliver ikke skuffet!
Ingredienser 4 personer
| 1 | Hel Hopballe kylling |
| 60 g | Blødt smør |
| 1,5 spsk. | Trøffelcreme fra glas |
| 5 kviste | Timian, bladene herfra |
Salat
| 1 stor | Rød spidskål |
| 2 store | Avocado |
| 1 håndfuld | Grøn salat |
| PYNT: | Parmesanflager |
Senneps Vinaigrette
| 5 spsk. | Olivenolie |
| 1/2 | Citron, saften heraf |
| 1 spsk. | Dijonsennep |
| 1 tsk. | Honning |
| Salt og peber |
Tilberedning
- Skær kyllingen op i ryggen og fjern rygbenet. Fold kyllingen ud, så den bliver flad og
bryststykkerne ligger tæt op af hinanden. - Bland smør, bladene fra timian og trøffelcreme sammen i en skål.
- Rens kyllingen og smør trøffelcremen ind under skindet på kyllingen. Krydr kyllingen godt
med salt og peber. - Grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 time, indtil kernetemperaturen er 75 grader. Lad
derefter kyllingen hvile i ca. 10-15 minutter, inden udskæring. - Imens laves salaten. Skyl og snit spidskål fint. Skyl og slyng den grønne salat.
- Anret salaten i et fad.
- Skær avocadoen ud i skiver og anret den ovenpå salaten.
- Pisk sennepsvinaigretten sammen og hæld den udover salaten.
- Krydr salaten med salt og peber.
- Servér salaten med grillet kylling.

