Grillet Hopballe kylling med salsa verde
Print
Det er sommer og grillen skal på overarbejde. Prøv vores grillede hele kylling i en skøn forening med nye kartofler og salsa verde.
Her får du en skøn opskrift udviklet af søde Ida fra NORDISH.
VELBEKOMME og god sommer!
Ingredienser 6 personer
1 | Hopballe Kylling, 2400-2600 g |
Salt & Peber | |
Olivenolie |
Salsa Verde
0,5 dl | Olivenolie |
1 bundt | Persille |
3 kviste | Mynte |
1 håndfuld | Koriander |
1 håndfuld | Basilikum |
1/2 | Citron, saften heraf |
1/2 spsk | Sennep |
1 tsk. | Kapers, fint hakket |
1 fed | Hvidløg, finthakket |
Salt og peber |
Tilberedning
- Tænd grillen, så den når op på 200 °.
- Fjern rygbenet fra kyllingen, ved at lægge den med brystet nedad, og med en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden side også. Frys evt. rygbenet ned og gem det til en god fond. Fold kyllingen ud og læg den i en bradepande der tåler at komme på grillen.
- Fordel olivenolie på kyllingen hele vejen rundt og krydr med salt og peber. Grill kyllingen på indirekte varme i ca. 65-70 minutter indtil den er gennemstegt, og lad den herefter hvile i 15 minutter inden udskæring. Du kan også bruge et stegetermometer. Kyllingen skal steges indtil temperaturen er 70°, og temperaturen ved benet i overlåret er 75°.
- Imens laves salsa verde. Hak persille, mynte, koriander og basilikum fint og bland med olivenolie, citronsaft, sennep, kapers og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Fordel salsa verde på den grillede kylling og server med nye kartofler.