Grillet Hopballe kylling med salsa verde

Print

Det er sommer og grillen skal på overarbejde. Prøv vores grillede hele kylling i en skøn forening med nye kartofler og salsa verde.

Her får du en skøn opskrift udviklet af søde Ida fra NORDISH.

VELBEKOMME og god sommer!

Ingredienser 6 personer

1 Hopballe Kylling, 2400-2600 g
Salt & Peber
Olivenolie

Salsa Verde

0,5 dl Olivenolie
1 bundt Persille
3 kviste Mynte
1 håndfuld Koriander
1 håndfuld Basilikum
1/2 Citron, saften heraf
1/2 spsk Sennep
1 tsk. Kapers, fint hakket
1 fed Hvidløg, finthakket
Salt og peber

Tilberedning

  1. Tænd grillen, så den når op på 200 °.
  2. Fjern rygbenet fra kyllingen, ved at lægge den med brystet nedad, og med en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden side også. Frys evt. rygbenet ned og gem det til en god fond. Fold kyllingen ud og læg den i en bradepande der tåler at komme på grillen.
  3. Fordel olivenolie på kyllingen hele vejen rundt og krydr med salt og peber. Grill kyllingen på indirekte varme i ca. 65-70 minutter indtil den er gennemstegt, og lad den herefter hvile i 15 minutter inden udskæring. Du kan også bruge et stegetermometer. Kyllingen skal steges indtil temperaturen er 70°, og temperaturen ved benet i overlåret er 75°.
  4. Imens laves salsa verde. Hak persille, mynte, koriander og basilikum fint og bland med olivenolie, citronsaft, sennep, kapers og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber.
  5. Fordel salsa verde på den grillede kylling og server med nye kartofler.