Grydestegt Hopballekylling med efterårsgrønt

Del på print
Print

Grydestegt Hopballekylling med efterårsgrønt

Grydestegt kylling som vor mor lavede det – i nye klæder!

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.

Ingredienser 4 personer

1 Hel Hopballe kylling 2-2,2 kg.
Salt & peber
Smør og olie til stegning
1 håndfuld Bredbladet persille
2 Gulerødder, i grove stykker
1/4 Knoldselleri, i grove stykker
1/2 Fennikel, i grove skiver
1-2 Porer, i grove ringe
3 fed Hvidløg, hele
1 tsk. Hele peberkorn
1,2 L Grønsags- eller kyllingefond
2 dl. Madlavningsfløde
Evt. Lidt jævner

Agurkesalat

1 Agurk, i tynde skiver
1/2 Chili, i skiver
1/2 dl. Kogende vand
2 dl. Eddike
80 g Sukker
1 tsk. Hele peberkorn
1 tsk. Salt

Tilbehør

Kartofler
Citron til pynt
Persille til pynt

Tilberedning

  1. Rens kyllingen i koldt vand, og dup den derefter tør med køkkenrulle.
  2. Gnid den godt med salt og peber – både udenpå og indeni. Fyld den med bredbladet persille.
  3. Varm en stor stegegryde op med olie og smør og brun kyllingen på alle sider.
  4. Tilsæt hvidløg, gulerod, fennikel, selleri, porrer og peberkorn. Overhæld kyllingen med bouillon så det næsten dækker og lad kyllingen simre under låg i ca. 1 time.
  5. Tag kylling og grønsager op af gryden og hold varm.
  6. Kog “suppen” ind til det halve og sigt den ned i en mindre gryde. Rør fløde i og lad det langsomt tykneved lav til middel varme. Ønskes en tykkere konsistens jævnes en smule. Smag til med salt og peber.
  7. Hvis du ønsker kyllingen får den sidste sprødhed, kan du evt. komme den i ovnen på grill funktion i 5-10 minutter. Hold øje, så den ikke bliver brændt eller tør!
  8. Agurkesalat: 
    Rør sukker og salt ud i det kogende vand og tilsæt derefter eddike samt salt og peber. Skær agurken i tynde skiver og kom dem i et skoldet glas sammen med chili. Hæld væsken over og lad agurkerne trække i en halv time inden servering.
    Kan med fordel laves dagen før.
  9. Anretning:
    Partér kyllingen og anret den på et fad sammen med grønsagerne. Servér med kartofler, sauce og agurkesalat.
    Pynt med bredbladet persille og frisk citron.