Grydestegt Hopballekylling med efterårsgrønt
Print
Grydestegt Hopballekylling med efterårsgrønt
Grydestegt kylling som vor mor lavede det – i nye klæder!
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.
Ingredienser 4 personer
1 | Hel Hopballe kylling 2-2,2 kg. |
Salt & peber | |
Smør og olie til stegning | |
1 håndfuld | Bredbladet persille |
2 | Gulerødder, i grove stykker |
1/4 | Knoldselleri, i grove stykker |
1/2 | Fennikel, i grove skiver |
1-2 | Porer, i grove ringe |
3 fed | Hvidløg, hele |
1 tsk. | Hele peberkorn |
1,2 L | Grønsags- eller kyllingefond |
2 dl. | Madlavningsfløde |
Evt. | Lidt jævner |
Agurkesalat
1 | Agurk, i tynde skiver |
1/2 | Chili, i skiver |
1/2 dl. | Kogende vand |
2 dl. | Eddike |
80 g | Sukker |
1 tsk. | Hele peberkorn |
1 tsk. | Salt |
Tilbehør
Kartofler | |
Citron til pynt | |
Persille til pynt |
Tilberedning
- Rens kyllingen i koldt vand, og dup den derefter tør med køkkenrulle.
- Gnid den godt med salt og peber – både udenpå og indeni. Fyld den med bredbladet persille.
- Varm en stor stegegryde op med olie og smør og brun kyllingen på alle sider.
- Tilsæt hvidløg, gulerod, fennikel, selleri, porrer og peberkorn. Overhæld kyllingen med bouillon så det næsten dækker og lad kyllingen simre under låg i ca. 1 time.
- Tag kylling og grønsager op af gryden og hold varm.
- Kog “suppen” ind til det halve og sigt den ned i en mindre gryde. Rør fløde i og lad det langsomt tykneved lav til middel varme. Ønskes en tykkere konsistens jævnes en smule. Smag til med salt og peber.
- Hvis du ønsker kyllingen får den sidste sprødhed, kan du evt. komme den i ovnen på grill funktion i 5-10 minutter. Hold øje, så den ikke bliver brændt eller tør!
- Agurkesalat:
Rør sukker og salt ud i det kogende vand og tilsæt derefter eddike samt salt og peber. Skær agurken i tynde skiver og kom dem i et skoldet glas sammen med chili. Hæld væsken over og lad agurkerne trække i en halv time inden servering.
Kan med fordel laves dagen før. - Anretning:
Partér kyllingen og anret den på et fad sammen med grønsagerne. Servér med kartofler, sauce og agurkesalat.
Pynt med bredbladet persille og frisk citron.