Hele Hopballe lår med kartoffelmos og kantarelsauce

Print

Kantareller i en herlig kombination med hele lår fra Hopballe!

Der er utrolig meget smag i lårprodukterne, og så er de bare lækre og møre. Her får du en opskrift med lækkert efterårstilbehør. Hvem kan sige nej tak til kartoffelmos – vi har i hvert fald svært ved det her på Hopballe. Og ja… så er der kantarelsaucen… Det bliver ikke meget bedre.

 

Ingredienser til 2 pers.

2 stk. Hopballe hele lår
2 fed Hvidløg, revet
3 kviste Timian
2 stk. Rosmarin
Salt og peber
2 spsk. Olivenolie

Kartoffelmos

500 g Kartofler
2 fed Hvidløg
0,5 dl. Kogende vand
0,5 dl. 0,5 dl. fløde
1 tsk. Grovkornet sennep
Salt og peber

Kantarelsauce

200 g. Kantareller (eller andre svampe)
1 spsk. Smør
1 spsk. Olivenolie
2 fed Hvidløg, finthakket
1 Løg, finthakket
1 dl. Hvidvin
2 dl. Fløde
Salt og peber
Pynt Bredbladet persille, finthakket

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Hak timian og rosmarin fint og vend det sammen med olivenolie og revet hvidløg. Smør
    marinaden på kyllingen og lad det marinere på køl i 30 minutter.
  3. Steg derefter kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter ved 190 grader.
  4. Imens renses kartoflerne. Kog dem derefter med 2 fed hvidløg, indtil de er helt møre.
    Gem 0,5 dl af vandet fra kartoflerne. Hæld derefter vandet fra kartoflerne.
  5. Mos kartoflerne med en grydeske. Tilsæt fløde og grovkornet sennep. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
  6. Kantarelsauce: Rens kantarellerne fri for jord.
  7. Steg kantarellerne på en tør pande i 1-2 minutter og tilsæt derefter smør og olie. Steg kantarellerne indtil de får en flot brun farve på alle sider.
  8.  Tilsæt derefter finthakket løg og hvidløg. Steg dem indtil de bliver bløde, uden at de tager
    farve.
  9. Tilsæt hvidvin på panden og lad det koge ind i et par minutter. 
  10. Tilsæt derefter fløde og lad det små simre. 
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Vend lidt finthakket persille i saucen og anret kyllingelår med kartoffelmos og kantarelsauce.