Hele Hopballe lår med kartoffelmos og kantarelsauce
Print
Kantareller i en herlig kombination med hele lår fra Hopballe!
Der er utrolig meget smag i lårprodukterne, og så er de bare lækre og møre. Her får du en opskrift med lækkert efterårstilbehør. Hvem kan sige nej tak til kartoffelmos – vi har i hvert fald svært ved det her på Hopballe. Og ja… så er der kantarelsaucen… Det bliver ikke meget bedre.
Ingredienser til 2 pers.
2 stk. | Hopballe hele lår |
2 fed | Hvidløg, revet |
3 kviste | Timian |
2 stk. | Rosmarin |
Salt og peber | |
2 spsk. | Olivenolie |
Kartoffelmos
500 g | Kartofler |
2 fed | Hvidløg |
0,5 dl. | Kogende vand |
0,5 dl. | 0,5 dl. fløde |
1 tsk. | Grovkornet sennep |
Salt og peber |
Kantarelsauce
200 g. | Kantareller (eller andre svampe) |
1 spsk. | Smør |
1 spsk. | Olivenolie |
2 fed | Hvidløg, finthakket |
1 | Løg, finthakket |
1 dl. | Hvidvin |
2 dl. | Fløde |
Salt og peber | |
Pynt | Bredbladet persille, finthakket |
Tilberedning
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Hak timian og rosmarin fint og vend det sammen med olivenolie og revet hvidløg. Smør
marinaden på kyllingen og lad det marinere på køl i 30 minutter. - Steg derefter kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter ved 190 grader.
- Imens renses kartoflerne. Kog dem derefter med 2 fed hvidløg, indtil de er helt møre.
Gem 0,5 dl af vandet fra kartoflerne. Hæld derefter vandet fra kartoflerne. - Mos kartoflerne med en grydeske. Tilsæt fløde og grovkornet sennep. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
- Kantarelsauce: Rens kantarellerne fri for jord.
- Steg kantarellerne på en tør pande i 1-2 minutter og tilsæt derefter smør og olie. Steg kantarellerne indtil de får en flot brun farve på alle sider.
- Tilsæt derefter finthakket løg og hvidløg. Steg dem indtil de bliver bløde, uden at de tager
farve. - Tilsæt hvidvin på panden og lad det koge ind i et par minutter.
- Tilsæt derefter fløde og lad det små simre.
- Smag til med salt og peber.
- Vend lidt finthakket persille i saucen og anret kyllingelår med kartoffelmos og kantarelsauce.