Helstegt Hopballe kylling med fennikelfrø og timian

Del på print
Print

Med en helstegt kylling fra Hopballe får du mad til mange eller mad til flere dage. Med denne opskrift får du masser af smag, og en nem ret der passer sig selv det meste af tiden.

Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Et lille tip… Servér retten med en hjemmerørt hvidløgsmayo.

 

Ingredienser 6 personer

1 Hel Hopballekylling 2200-2400 g.
8 Fed hvidløg knust i morter
5 Kviste frisk timian
5 Kviste frisk rosmarin
1,5 tsk. Fennikelfrø
Salt & Peber
2 spsk Olivenolie
2 Citroner skåret i kvarte
Kødsnor

Tilbehør

4 Rensede porer
1 kg. Rensede kartofler
1 Fennikel skåret i kvarte
1 Citron skåret i kvarte
3 spsk. Olivenolie
3 fed Knust hvidløg
3 Kviste rosmarin
Salt & Peber
1,5 dl. Vand

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Rens kyllingen for evt. blodrester indeni. Tør skindet af, så det bliver helt tørt. Krydr med salt og peber både udvendigt og indvendigt på kyllingen. Fyld kyllingen med citroner i kvarte, 4 fed hvidløg, 2 rosmarinkviste og 2 timiankviste.
  3. Bind derefter kyllingen op med en kødsnor. Krydr kyllingeskindet med fennikelfrø, olivenolie, 4 fed knuste hvidløg, frisk timian og rosmarin.
  4. Skær porer over på midten, halver derefter på langs og anret sammen med kartofler, fennikel, citron, hvidløg og rosmarin i en bradepande. Fordel olivenolie og krydr med salt og peber.
  5. Steg kyllingen på en rist ovenover grønsagerne i 15 minutter ved 200 grader, og steg den derefter videre i ca. 60 minutter ved 180 grader. Når der er 20 minutter tilbage af stegetiden, tilsættes 1,5 dl. vand i bradepanden med grøntsagerne. Efter de 20 minutter , sættes et stegetermometer i brystkødet. Når temperaturen rammer 75 grader, er kyllingen færdig.
  6. Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud. Dette gør at saften forbliver inde i kyllingen.
  7. Fjern i de yderste brændte blade af porrerne og anret de bløde porer med de resterende grøntsager og den parterede kylling.