Hopballe inderfilet i lækker salat med urtetahin dressing

Print

Inderfilet er super lækkert – og så kræver det kun få minutters tilberedning.

 

Her finder du en smagfuld opskrift på en lækker frokostsalat med en skøn dressing med masser af krydderurter.

Ingredienser 4 personer

500 g Kyllinge inderfilet
Olie, til stegning
1/2 Spidskål (grøn eller rød)
2 stk. Hjertesalat
1 Granatæble, kerner heraf
1 Agurk
250 g Couscous
Urter til pynt (eks. dild)
Salt og peber
1 stor håndfuld Dild
1 stor håndfuld Persille
6 stk. Mynteblade
1/2 dl. Tahin
1/2 dl. Olivenolie
1/2 Citron, saften heraf
1 tsk. Honning
1 fed Hvidløg
Salt og peber

Tilberedning

  1. Tahin dressing: Blend tahin, olivenolie, honning, hvidløg, mynteblade, persille og dild
    sammen. Krydr med salt og peber. Tilsæt derefter citronsaft.
  2. Steg inderfilet stykkerne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. De skal ca. have 2-3 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  3. Lad dem køle af på en tallerken.
  4. Skyl salaten og tør det i en salatslynge. Snit spidskål fint med en skarp kniv og del
    hjertesalaten i blade.
  5. Fordel salaten på et fad.
  6. Kog couscous efter anvisning på pakken. Tilsæt derefter couscous på fadet.
  7. Skyl agurken. Skær agurken ud i grove stykker og tilsæt den på fadet sammen med
    granatæblekerner.
  8. Skær kyllingen ud i skiver og tilsæt 2 spsk. tahin dressing. Rør det hele godt sammen.
  9. Hæld resten af dressingen over salaten og bland det hele sammen.
  10. Smag salaten til med salt og peber.
  11. Pynt salaten med friske urter, eventuelt dild eller bronzefennikel.