Hopballe inderfilet i lækker salat med urtetahin dressing
Print
Inderfilet er super lækkert – og så kræver det kun få minutters tilberedning.
Her finder du en smagfuld opskrift på en lækker frokostsalat med en skøn dressing med masser af krydderurter.
Ingredienser 4 personer
500 g | Kyllinge inderfilet |
Olie, til stegning | |
1/2 | Spidskål (grøn eller rød) |
2 stk. | Hjertesalat |
1 | Granatæble, kerner heraf |
1 | Agurk |
250 g | Couscous |
Urter til pynt (eks. dild) | |
Salt og peber |
1 stor håndfuld | Dild |
1 stor håndfuld | Persille |
6 stk. | Mynteblade |
1/2 dl. | Tahin |
1/2 dl. | Olivenolie |
1/2 | Citron, saften heraf |
1 tsk. | Honning |
1 fed | Hvidløg |
Salt og peber |
Tilberedning
- Tahin dressing: Blend tahin, olivenolie, honning, hvidløg, mynteblade, persille og dild
sammen. Krydr med salt og peber. Tilsæt derefter citronsaft. - Steg inderfilet stykkerne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. De skal ca. have 2-3 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Lad dem køle af på en tallerken.
- Skyl salaten og tør det i en salatslynge. Snit spidskål fint med en skarp kniv og del
hjertesalaten i blade. - Fordel salaten på et fad.
- Kog couscous efter anvisning på pakken. Tilsæt derefter couscous på fadet.
- Skyl agurken. Skær agurken ud i grove stykker og tilsæt den på fadet sammen med
granatæblekerner. - Skær kyllingen ud i skiver og tilsæt 2 spsk. tahin dressing. Rør det hele godt sammen.
- Hæld resten af dressingen over salaten og bland det hele sammen.
- Smag salaten til med salt og peber.
- Pynt salaten med friske urter, eventuelt dild eller bronzefennikel.