Hopballe Kylling med jordskokker, kartofler, rosenkål, hvidløg og urter
Print
Her får du en super lækker ret, som kræver lidt tid og tålmodighed – men så får du til gengæld masser af smag og saftig kylling.
Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
En ret hvor sammenspillet mellem rosenkål og hvidløg er helt perfekt.
Ingredienser 4-6 personer
1 | Hel Hopballekylling 2200-2400 g. |
10 fed | Hvidløg - finthakket |
80 g. | Smør |
5-6 kviste | Rosmarin - finthakket |
5-6 kviste | Timian - finthakket |
Salt & Peber | |
2 spsk | Olivenolie |
Tilbehør
800 g | Små kartofler |
300 g | Løg |
500 g | Rosenkål |
250 g | Jordskokker |
1,5 | Øko citron - skåret i kvarte |
5 kviste | Timian - finthakket |
2 kviste | Rosmarin - finthakket |
5 fed | Hvidløg - finthakket |
Salt & Peber | |
3 spsk | Olivenolie |
Tilberedning
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft
- Bland finthakket hvidløg, smør, timian og rosmarin, salt og peber til kyllingen.
- Skær kyllingen op i ryggen og fjern rygbenet og gem det på en tallerken til grøntsagerne. Skær også halsen fra kyllingen og gem den.
- Læg kyllingen på en rist og “fold den ud”. Sørg for at bryststykkerne vender nogenlunde opad.
- Krydr kyllingen med salt og peber. Fordel hvidløgssmørret under brystet. Fordel lidt olivenolie yderst på skindet af kyllingen.
- Rens kartofler, rosenkål og jordskokker. Fjern skallen fra løgene og skær dem ud i kvarte. Vend grøntsagerne med hvidløg, timian, rosmarin, olivenolie, citronbåde, salt og peber.
- Fordel grøntsagerne på en bradepande sammen med rygbenet og halsen fra kyllingen. Det giver god smag til grøntsagerne.
- Sæt kyllingen henover grøntsagerne i ovnen, således at kyllingefedtet kan dryppe ned til grøntsagerne.
- Kyllingen skal have ca. 55 min, indtil kernetemperaturen er 75 grader. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 minutter.
- Imens laves grøntsagerne færdige. Skru ovnen op på 225 grader og rist grøntsagerne færdige i ovnen i ca. 5-10 minutter indtil de er flotte karamelliserede.
- Fjern rygbenet og halsen fra bradepanden og kassér dem. De har blot givet god smag til grøntsagerne.
- Server kyllingen med grøntsagerne, der her en lækker umamismag.