Hopballe kylling med rød karry

Print

Hopballe kylling med rød karry

En skøn ret med thailandske aner – du går aldrig galt i byen med en Hopballe kylling, og da slet ikke i kombination med rød karry og kokosmælk. Opskriften er lavet med en hel kylling, men kan sagtens laves med dine yndlingsudskæringer.

Her finder du en af de lækre opskrifter fra Ida, vores skønne samarbejdspartner fra Nordish.

Ingredienser 4 personer

1 Hopballe kylling 2200-2400 g
fed Hvidløg, finthakket
2 Løg, finthakket
4 cm. Ingefær, revet
8 spsk, Rød karry
Olie til stegning
4 Kaffir limeblade (fra frost)
3 stk. Citrongræs
4 dåser Kokosmælk med højt fedtindhold
1-1,5 spsk. Fiskesauce
1 Lime, saften heraf
1 Broccoli, delt i små buketter
250 g Haricots verts bønner

Tilberedning

  1. Sautér finthakket hvidløg, ingefær og løg i lidt olie. Det skal blive gennemsigtigt, uden at det tager farve. Tilsæt rød karry, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt derefter kokosmælk.
  2. Skær enderne af citrongræsstilkene, og bank dem let, så smagen kan komme frem. Lad dem koge med i kokosmælken sammen med kaffir limeblade.
  3. Rens kyllingen, og skær den ud i mindre stykker.
  4. Brun kyllingestykkerne af på alle sider i en pande med olie. Krydr med salt. Når kyllingen er brunet af koges den med i gryden med kokosmælk og de andre ingredienser. Lad retten simre i ca. 45 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegt.
  5. Pil kødet fra kyllingestykkerne. Si saucen og kog den ind, så den bliver mere cremet.
  6. Kom det lækre kyllingekød tilbage i gryden med saucen. Tilsæt broccoli buketter og haricots verts bønner, og lade det simre et par minutter indtil de stadig har bid. Smag til med fiskesauce og limesaft.
  7. Server retten med ris og frisk koriander.
    TIP! Rød karry pasta er meget varierende  i styrke. Hvis du vil have din ret mere stærk tilsættes blot mere karry pasta.