Hopballe kyllingeboller med pasta i flødesauce

Del på print
Print

Hopballe kyllingeboller med pasta i flødesauce

En skøn ret med kyllingeboller lavet af magert hakket Hopballe kylling (max. 3%).
En herlig sammensætning af spinat og hvidløg i en creme flødesauce – lækker weekendmad.

Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen

 

Ingredienser 4 personer

Kyllingeboller

500 g Hakket Hopballe kylling
1 Løg, finthakket
2 fed Hvidløg, presset
1 Æg
1/2 dl. Mælk
3 spsk. Fuldkornshvedemel
45 g. Parmesanost, revet
40 g. Ristede hasselnødder, finthakket
1 håndfuld Frisk persille, finthakket
1,5 spsk. Timian, tørret
1,5 tsk. Salt
Peber

Pasta i Flødesauce

2 fed Hvidløg, presset
3 Forårsløg, finthakket
250 g Brune champignon, i skiver
2,5 dl. Fløde
1 Håndfuld Frisk persille, finthakket
2 Håndfulde Frisk spinat
Frisk parmesan
Salt & peber
400 g. Fettuccine pasta

Tilberedning

Kyllingeboller

  1. Bland alle ingredienser til en fars – gerne med fingrene. Lad farsen hvile 15 minutter i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 180 grader og find 2 bageplader og beklæd dem med bagepapir. Brug en ske og form nu ca. 25 kyllingeboller og placer dem på bagepladerne. Dyp skeen i olie mellem hver kyllingebolle, så sidder farsen ikke fast, og du får dem pensle samtidig.
  3. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Du kan også stege dem på en pande i fedtstof, det tager bare lidt længere tid.

Pasta i flødesauce

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra.
  2. Sautér forårsløg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt champignon og lad dem blive ristet i 5 minutter.
  3. Hæld fløden ved g krydder med salt og peber. Lad saucen simre ved lav varme i ca. 8 minutter og riv nu en god mængde parmesan i saucen.
  4. Tilsæt persille og spinat, og vend rundt til spinaten lige netop falder sammen.
  5. Hæld saucen og kyllingeboller i gryden med pasta og bland det godt rundt.
  6. Du kan med fordel fryse nogle af kyllingebollerne ned, da du får en ret stor portion.