Hopballe kyllingeboller med pasta i flødesauce
Print
Hopballe kyllingeboller med pasta i flødesauce
En skøn ret med kyllingeboller lavet af magert hakket Hopballe kylling (max. 3%).
En herlig sammensætning af spinat og hvidløg i en creme flødesauce – lækker weekendmad.
Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen
Ingredienser 4 personer
Kyllingeboller
500 g | Hakket Hopballe kylling |
1 | Løg, finthakket |
2 fed | Hvidløg, presset |
1 | Æg |
1/2 dl. | Mælk |
3 spsk. | Fuldkornshvedemel |
45 g. | Parmesanost, revet |
40 g. | Ristede hasselnødder, finthakket |
1 håndfuld | Frisk persille, finthakket |
1,5 spsk. | Timian, tørret |
1,5 tsk. | Salt |
Peber |
Pasta i Flødesauce
2 fed | Hvidløg, presset |
3 | Forårsløg, finthakket |
250 g | Brune champignon, i skiver |
2,5 dl. | Fløde |
1 Håndfuld | Frisk persille, finthakket |
2 Håndfulde | Frisk spinat |
Frisk parmesan | |
Salt & peber | |
400 g. | Fettuccine pasta |
Tilberedning
Kyllingeboller
- Bland alle ingredienser til en fars – gerne med fingrene. Lad farsen hvile 15 minutter i køleskabet.
- Tænd ovnen på 180 grader og find 2 bageplader og beklæd dem med bagepapir. Brug en ske og form nu ca. 25 kyllingeboller og placer dem på bagepladerne. Dyp skeen i olie mellem hver kyllingebolle, så sidder farsen ikke fast, og du får dem pensle samtidig.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Du kan også stege dem på en pande i fedtstof, det tager bare lidt længere tid.
Pasta i flødesauce
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra.
- Sautér forårsløg og hvidløg på en pande i lidt olie. Tilsæt champignon og lad dem blive ristet i 5 minutter.
- Hæld fløden ved g krydder med salt og peber. Lad saucen simre ved lav varme i ca. 8 minutter og riv nu en god mængde parmesan i saucen.
- Tilsæt persille og spinat, og vend rundt til spinaten lige netop falder sammen.
- Hæld saucen og kyllingeboller i gryden med pasta og bland det godt rundt.
- Du kan med fordel fryse nogle af kyllingebollerne ned, da du får en ret stor portion.