Hopballe Kyllingebryst med nye kartofler og asparges
Print
Det er grill tid! Her får du en nem og hurtig opskrift med lækker Hopballe bryst!
I opskriften har vi brugt vores store brystfilet på min. 280 g og ladet det være nok til 2 personer. Du kan også bruge 2 af vores brystfilet på 160-200 g.
Tænd op for grillen og afprøv Idas super lækre opskrift.
Ord er næsten overflødige… Sommer – grill – nye kartofler og friske asparges i en skøn kombination med brystfilet fra en smagfuld Hopballe kylling.
Ingredienser 2 personer
| 1 stk. | Hopballe brystfilet |
| 1 spsk | Olivenolie |
| 2 fed | Hvidløg, revet |
| 1 kvist | Timian, finthakket |
| 1 kvist | Rosmarin, finthakket |
| Salt og peber | Salt og peber |
Kartofler & Asparges
| 400 g | Nye kartofler |
| 35 g | Smør |
| 250 g | Asparges |
| 1 bdt. | Purløg, finthakket |
| Salt og peber | |
| PYNT | Evt. timianblomster eller andre urter |
Tilberedning
- Tænd grillen og lad den varme godt op.
- Marinér kyllingebrystet i olivenolie, revet hvidløg, finthakket timian og rosmarin. Krydr
med salt og peber. - Steg kyllingebrystet på grillen med skindsiden nedad. Vend kyllingebrystet om, når
skindet er sprødt og gyldent. Det må gerne vendes et par gange undervejs, og skal stege
ca. 15 min. i alt. Lad derefter kyllingebrystet hvile i 5 minutter. - Imens skrubbes og vaskes kartoflerne.
- Kog kartoflerne møre i saltet vand i en gryde.
- Bræk enderne af aspargesene og skær dem ud i 3 cm stykker.
- Når kartoflerne er blevet møre, hældes aspargesstykkerne ned til kartoflerne. Lad dem koge med i 1 minut.
- Hæld derefter vandet fra kartoflerne og aspargesstykkerne og tilsæt smør, finthakket purløg, salt og peber. Hak nogle af kartoflerne i stykker med en grydeske. Pynt kartoflerne med friske urter f.eks. frisk timian eller purløgsblomster.
- Skær evt. brystet ud i fine skiver og servér kartofler og asparges til.

