Hopballe Kyllingebryst med nye kartofler og asparges

Print

Det er grill tid! Her får du en nem og hurtig opskrift med lækker Hopballe bryst!
I opskriften har vi brugt vores store brystfilet på min. 280 g og ladet det være nok til 2 personer. Du kan også bruge 2 af vores brystfilet på 160-200 g.

Tænd op for grillen og afprøv Idas super lækre opskrift.

Ord er næsten overflødige… Sommer – grill – nye kartofler og friske asparges i en skøn kombination med brystfilet fra en smagfuld Hopballe kylling.

Ingredienser 2 personer

1 stk. Hopballe brystfilet
1 spsk Olivenolie
2 fed Hvidløg, revet
1 kvist Timian, finthakket
1 kvist Rosmarin, finthakket
Salt og peber Salt og peber

Kartofler & Asparges

400 g Nye kartofler
35 g Smør
250 g Asparges
1 bdt. Purløg, finthakket
Salt og peber
PYNT Evt. timianblomster eller andre urter

Tilberedning

  1. Tænd grillen og lad den varme godt op.
  2. Marinér kyllingebrystet i olivenolie, revet hvidløg, finthakket timian og rosmarin. Krydr
    med salt og peber.
  3. Steg kyllingebrystet på grillen med skindsiden nedad. Vend kyllingebrystet om, når
    skindet er sprødt og gyldent. Det må gerne vendes et par gange undervejs, og skal stege
    ca. 15 min. i alt. Lad derefter kyllingebrystet hvile i 5 minutter.
  4. Imens skrubbes og vaskes kartoflerne.
  5. Kog kartoflerne møre i saltet vand i en gryde.
  6. Bræk enderne af aspargesene og skær dem ud i 3 cm stykker.
  7. Når kartoflerne er blevet møre, hældes aspargesstykkerne ned til kartoflerne. Lad dem koge med i 1 minut.
  8. Hæld derefter vandet fra kartoflerne og aspargesstykkerne og tilsæt smør, finthakket purløg, salt og peber. Hak nogle af kartoflerne i stykker med en grydeske. Pynt kartoflerne med friske urter f.eks. frisk timian eller purløgsblomster.
  9. Skær evt. brystet ud i fine skiver og servér kartofler og asparges til.