Grillet Hopballe Kylling med estragon & hvidløg

Del på print
Print

Hvem elsker ikke grillet kylling – og her i selskab med lækre grillede majs.

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Lækkerier på Grill – vi siger det bare!

Ingredienser 4-6 personer

1 Hel Hopballe Kylling
8 fed Revet hvidløg
1 bundt Hakket estragon
Salt & peber
70 g Smør
½ Citron (skallen heraf)
4 Majs med blade
50 g Smør
1 tsk. chili pulver
Parmesan
1 bundt Finthakket purløg

Tilberedning

  1. Tænd grillen, så den når op på 200 grader.
  2. Fjern rygbenet fra kyllingen, ved at lægge den med brystet nedad, og med en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden side også. Frys evt. rygbenet ned og gem det til en god fond. Fold kyllingen ud og læg den i en bradepande, der tyåler at komme på grillen. Krydr kyllingen med salt og peber.
  3. Bland smør, revet hvidløg, hakket estragon og citronskal sammen. Fordel det på kyllingen hele vejen rundt. Grill kyllingen på indirekte varme i ca. 60-65 minutter indtil den er gennemstegt, og lad den herefter hvile i 15 minutter inden udskæring.
  4. Imens kyllingen griller færdig, lægges de hele majs i vand i 15 minutter og grilles herefter i 15 minutter, indtil de er møre.
  5. Bland smør og chiliepulver sammen
  6. Fjern bladene fra majsene og skær hver majs ud i 3 dele. Smør dem med smørblandingen og rul dem i revet parmesan og finthakket purløg.
  7. Server den udskårne kylling med de lækre majs.