Grillet Hopballe Kylling med estragon & hvidløg
Print
Hvem elsker ikke grillet kylling – og her i selskab med lækre grillede majs.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Lækkerier på Grill – vi siger det bare!
Ingredienser 4-6 personer
1 | Hel Hopballe Kylling |
8 fed | Revet hvidløg |
1 bundt | Hakket estragon |
Salt & peber | |
70 g | Smør |
½ | Citron (skallen heraf) |
4 | Majs med blade |
50 g | Smør |
1 tsk. | chili pulver |
Parmesan | |
1 bundt | Finthakket purløg |
Tilberedning
- Tænd grillen, så den når op på 200 grader.
- Fjern rygbenet fra kyllingen, ved at lægge den med brystet nedad, og med en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden side også. Frys evt. rygbenet ned og gem det til en god fond. Fold kyllingen ud og læg den i en bradepande, der tyåler at komme på grillen. Krydr kyllingen med salt og peber.
- Bland smør, revet hvidløg, hakket estragon og citronskal sammen. Fordel det på kyllingen hele vejen rundt. Grill kyllingen på indirekte varme i ca. 60-65 minutter indtil den er gennemstegt, og lad den herefter hvile i 15 minutter inden udskæring.
- Imens kyllingen griller færdig, lægges de hele majs i vand i 15 minutter og grilles herefter i 15 minutter, indtil de er møre.
- Bland smør og chiliepulver sammen
- Fjern bladene fra majsene og skær hver majs ud i 3 dele. Smør dem med smørblandingen og rul dem i revet parmesan og finthakket purløg.
- Server den udskårne kylling med de lækre majs.