Hopballe Kyllingesalat med sprødt skind

Print

Opskrift kyllingesalat

Hvad siger du til at bytte den traditionelle lækre hønsesalat ud med en smagfuld hjemmelavet kyllingesalat med sprødt skind? Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish. Denne her gang en kyllingesalat opskrift. Et godt bud på en lækker frokost!

Ingredienser 4 personer

2 Hele Hopballe Kyllingelår
2 Timiankviste
Salt & Peber
4 spsk. God mayonaise
5 spsk. Græsk Yoghurt
1-1,5 tsk. Sennep
1 Bladselleri skåret i fine tern
1 bundt Fintsnittet purløg
Citronsaft
1/2 Æble skåret i fine tern
4 Skiver Softkernerugbrrød
Pynt Ærteskud & Purløg

Tilberedning

  1. Fjern skindet fra kyllingen, og gem det på en tallerken. Skindet skal fjernes i så tilpas store stykker (gerne i ét stykke), at det kan brækkes op i mindre stykker ved anretningen, som beskrevet nedenfor.
  2. Krydr kylligen med lidt timian, salt og peber. Steg kyllingen ved 180 grader i 40-45 minutter, indtil lårene er gennemstegt. Lad dem derefter køle af.
  3. Pil kødet af benet i grove stykker.
  4. Bland mayonaise, græsk yoghurt, sennep, fintsnittet bladselleri, æbletern og purløg sammen med kyllingen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt kyllingesalaten på køl, mens kyllingeskindet steges i ovnen.
  5. Sådan steger du kyllingeskindet: Skrab mest muligt fedt væk fra skindet, og læg skindetpå en bageplade med bagepapir. Drys en smule slat på skindet. Læg et nyt bagepapir ovenpå, og en bageplade ovenpå. Det gør, at skindet ikke buler op under tilberedning. Steg skindet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil det er sprødt. Læg det på fedtsugende papir.
  6. Bræk skindet i mundrette stykker og anret kyllingesalaten på et stykke rugbrød med ærteskud, purløg og kyllingeskind.