Hopballe Nuggets de Luxe
Print
Nuggets er ikke kun for børn! Prøv denne de Luxe udgave – sprød, saftig og smagfuld.
Emma Olsen har kreeret endnu en lækker opskrift – server de lækre nuggets som en del af en buffet, eller forkæl familien med en lækker og nem middag.
Ingredienser til 4 personer
Nuggets
500 g | Hopballe inderfilet |
1,5 dl. | Hvedemel |
1,5 tsk | Paprika |
1 tsk. | Spidskommen |
2 tsk. | Hvidløgspulver |
1 tsk. | Salt |
Peber | |
2 | Æg |
3-4 dl. | Pankorasp |
Ca. 1/2 liter | Neutral olie til friture |
Chili mayo
1 | Æg (past.), ved stuetemperatur |
2 dl. | Neutral olie |
3 tsk. | Æblecidereddike |
1/2 tsk. | Dijon sennep |
1 fed | Hvidløg, presset |
1-2 tsk. | Chilisauce |
1-2 dråber | Tabasco |
Salt og peber |
Tilberedning
Nuggets de Luxe
- Del dine inderfilet i 2
- Bland hvedemel, paprika, spidskommen, hvidløgspulver, salt og peber i en skål.
- Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem sammen.
- Kom pankorasp i en tredje skål.
- Start med at vende kyllingestykkerne i melblandingen. Vend det derefter i æg, og til sidst i pankorasp.
- Find en lille gryde og hæld godt med olie i. Skal kunne dække dine nuggets. Varm olien op til omkring 170 grader og steg nu dine nuggets 2-3 stykker af gangen i ca. 3-4 minutter.
- Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Chili mayo
- Kom alle ingredienser i en blenderskål og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og tabascosauce.
Servering
- Server dine nuggets med chilimayo og lav evt. en omgang ovnkartofler og en salat til.