Hopballe overlår m. indisk curry og spinat

Print

Hopballe overlår m. indisk curry og spinat

Kylling med et indisk touch! Det er lækkerier!

Lårkød fra en Hopballekylling er meget mørt og saftigt – I denne opskrift har vi brugt udbenet overlår. Det ER bare lækkert, når benene er fjernet, og du sidder med et lækkert , smagfuldt stykke kød.

Ingredienser 4 personer

4 stk. Hopballe udbenede overlår
125 g Græsk Yoghurt 10%
1 spsk Spidskommen
1 spsk Garam Masala
2 tsk. Salt
3 spsk Neutral olie
2 Løg, skåret i tynde skiver
4 tsk Kardemomme m. skal
1/2 Kanelstang
1 tsk. Mild chilipulver
1 tsk Koriander, friskstødt
2 fed Hvidløg, revet
2 cm Ingefær, revet
2 dl Vand
250 g Helbladet spinat, frossen
1 dl. Græsk yoghurt 10%
1 knsp Sukker
Frisk kværnet peber
Pynt Frisk koriander
Serveres med Basmatiris

Tilberedning

Sprødt kyllingeskind

  1.  Fjern skindet fra kyllingelårene.
  2. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med
    bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade
    ovenpå̊ kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen.
  3.  Sæt de to bageplader i ovnen i ca. 25 minutter. Kyllingeskindet er færdig, når det er helt sprødt.

Simreretten

  1. Skær kyllingeoverlårene uden skind ud i mundrette stykker.
  2. Bland kyllingestykker med garam masala, spidskommen, græsk yoghurt og salt.
  3. Lad det marinere på køl i 30 minutter.
  4. Sauter dernæst kardemomme, kanelstang, chilipulver, stødt koriander, revet hvidløg og ingefær i 3 spsk. olie på en pande i et par minutter.
  5. Tilsæt dernæst fintsnittede løg og skru ned for varmen. Lad løgene blive helt bløde. Det ca. 4-5 minutter.
  6. Tag derefter løgene af panden.
  7. Steg kyllingestykkerne på panden i lidt olie i ca. 5 minutter, så de bliver brunet på alle sider.
  8. Tilsæt derefter løgblandingen, vand og græsk yoghurt. Læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt dernæst frossent spinat og lad det småsimre under låg i yderligere 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt og mørt.
  9. Smag til med 1 knsp. sukker, salt og peber.
  10. Server retten med basmatiris og pynt med frisk koriander og eventuelt sprødt kyllingeskind.
  11. Tip: Tilsæt evt. mere chili for ekstra styrke.