Hopballe overlår med bagt knoldselleri og salvie

Print

Kan du lide knoldselleri vil du elske denne ret!
Måske du har prøvet at lave Pommes Anna, eller i hvert fald smagt det. En rigtig populær måde at servere kartoffel. Opbygningen med knoldselleri i denne opskrift minder om det, og er mindst lige så lækker. Toppet med lækker kylling fra Hopballe – så bliver det jo ikke bedre.

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

 

Ingredienser 2 personer

2 Hopballe overlår med ben
1 Knoldselleri
4 fed Hvidløg, finthakket
50 g Smør
2 spsk. Olivenolie
ca. 15 blade Salvie
2 kviste Rosmarin, finthakket
Salt & Peber

Tilberedning

  1. Skyl og skræl skallen af knoldsellerien.
  2. Brug et mandolinjern eller en skarp kniv til at skære tynde skiver af knoldselleri.
  3. Varm smørret i en gryde sammen med finthakket hvidløg og hakket rosmarin. Sautér smørret indtil hvidløgene bliver bløde, uden at de tager farve. Tilsæt olivenolie og sluk for blusset.
  4. Læg skiver af knoldselleri i et ildfast fad. Hæld derefter lidt smør og 4-5 salvieblade på
    knoldselleriskiverne. Fyld derefter knoldselleri og skiftevis smørblandingen og salvieblade på. Krydr med salt og peber undervejs.
  5. Anret derefter overlår ovenpå knoldselleriskiverne sammen med lidt flere salvieblade. Krydr kyllingen med salt og peber.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.