Hopballe overlår med bagt knoldselleri og salvie
Print
Kan du lide knoldselleri vil du elske denne ret!
Måske du har prøvet at lave Pommes Anna, eller i hvert fald smagt det. En rigtig populær måde at servere kartoffel. Opbygningen med knoldselleri i denne opskrift minder om det, og er mindst lige så lækker. Toppet med lækker kylling fra Hopballe – så bliver det jo ikke bedre.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 2 personer
2 | Hopballe overlår med ben |
1 | Knoldselleri |
4 fed | Hvidløg, finthakket |
50 g | Smør |
2 spsk. | Olivenolie |
ca. 15 blade | Salvie |
2 kviste | Rosmarin, finthakket |
Salt & Peber |
Tilberedning
- Skyl og skræl skallen af knoldsellerien.
- Brug et mandolinjern eller en skarp kniv til at skære tynde skiver af knoldselleri.
- Varm smørret i en gryde sammen med finthakket hvidløg og hakket rosmarin. Sautér smørret indtil hvidløgene bliver bløde, uden at de tager farve. Tilsæt olivenolie og sluk for blusset.
- Læg skiver af knoldselleri i et ildfast fad. Hæld derefter lidt smør og 4-5 salvieblade på
knoldselleriskiverne. Fyld derefter knoldselleri og skiftevis smørblandingen og salvieblade på. Krydr med salt og peber undervejs. - Anret derefter overlår ovenpå knoldselleriskiverne sammen med lidt flere salvieblade. Krydr kyllingen med salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.