Hopballe Stroganoff
Print
Bøf Stroganoff er lækkert!
Men så prøv lige denne udgave med vores udbenede over og røget kylling – Det er svært ikke at blive begejstret!
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
| 6 stk. | Udbenede Hopballe overlår |
| Neutral olie til stegning | |
| 2 stk. | Røgede udbenede overlår |
| 3 fed | Hvidløg, finthakket |
| 1 stort | Løg, finthakket |
| 250 g | Brune svampe |
| 100 g | Tomatpuré |
| 3 tsk. | Paprika |
| 5 dl. | Hønsefond |
| 1 dl. | Fløde |
Kartoffelmos
| 1 kg. | Kartofler |
| 1-1,5 dl. | Mælk |
| 75 g. | Smør |
| Salt & Peber | |
| Pynt: | Persille |
Tilberedning
Hopballe Stroganoff
- Fjern skindet fra de udbenede overlår og gem dem til at lave sprødt skind.
- Skær de udbenede overlår ud i mundrette stykker.
- Skær de røgede udbenede overlår ud i små tern, og svits dem i en gryde i lidt neutral olie, indtil de er sprøde, og læg dem herefter til side på en tallerken.
- Svits kyllingestykkerne i gryden, indtil de får en flot brun farve på alle sider. Krydr med salt og peber. Når kyllingestykkerne er brunet, lægges de også over på en tallerken.
- Rens svampene og del dem i halve. Svits svampene ved høj varme i gryden med en
smule olie, i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber. - Når svampene er brune, tilsættes finthakket løg og hvidløg. Lad dem sautere med, indtil
de bliver bløde uden at de tager farve. - Derefter tilsættes paprika og tomatpuré. Lad det stege med i et par minutter.
- Tilsæt derefter bacontern og kyllingestykker i gryden. Dæk med hønsefond og fløde.
- Lad det simre ved lavt blus i 1 time og smag retten til med salt og peber.
Sprødt kyllingeskind
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med
bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade
ovenpå̊ kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen. - Sæt de to bageplader i ovnen i ca. 20-25 minutter. Kyllingeskindet er færdigt, når det er
helt sprødt.
Kartoffelmos
- Skyl og rens kartoflerne med en børste.
- Skær dem ud i stykker
- Kog dem i usaltet vand, indtil de er helt møre.
- Mos dem med et piskeris, til en grov mos.
- Tilsæt smør og mælk.
- Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Anretning: Server Stroganoff med kartoffelmos og sprødt kyllingeskind på toppen. Pynt
eventuelt med lidt persille.

