Hopballe underlår i tomatsauce med urter
Print
Hopballe underlår i tomatsauce med urter
Der er ikke noget som simreretter – det hører ligesom efteråret til. Her får du en lækker og nem opskrift med vores kødfulde underlår.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra NORDISH
Ingredienser 4 personer
8 | Hopballe underlår |
5 fed | Hvidløg, finthakket |
2 | Løg, finthakket |
1 tsk. | Chiliflager |
2 | Rosmarinkviste |
2 | Timian kviste |
3 | Laurbærblade |
1 dåse | Tomatpuré |
2 dåser | Flåede tomater |
Salt & Peber | |
3 dl | Vand |
0,5 dl | Hvidvin |
Pynt | Bredbladet persille, hakket |
Tilberedning
- Fjern skindet fra kyllingelårene og brun lårene på en pande ved middeljævn varme. Krydr
med salt og peber. Læg kyllingelårene til side på en tallerken. - Tænd ovnen på 220° varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade ovenpå kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen. Sæt de 2 bageplader i ovnen i ca. 25 minutter. Det er færdigt når skindet er helt sprødt.
- Sauter finthakkede hvidløg og løg på en pande med lidt olivenolie, indtil de bliver bløde.
- Tilsæt tomatpuré og chiliflager. Lad det stege med et par minutter.
- Hæld løgblandingen over i en bradepande sammen med flåede tomater, vand, hvidvin,
laurbærblade, timian og rosmarin. - Mos de flåede tomater med en ske.
- Anret kyllingelårene øverst på saucen.
- Når skindet er færdigstegt i ovnen, skrues ovnen ned til 200° og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
- Pynt retten med hakket bredbladet persille og det sprødstegte skind.
- Tip: Retten kan serveres med friskbagt brød eller pasta penne og friskrevet parmesan på
toppen.