Hopballe underlår med fennikelfrø i airfryer
Print
Airfryer er kommet for at bliver – vi tror på det!
Ida fra Nordish har været i gang med sin airfryer, og her finder du en af de skønne opskrifter der kom ud af det.
Vores saftige og møre underlår bliver ekstra sprøde ved tilberedning i en airfryer. Servér dem sammen med letristede asparges og en cremet ramsløgsmayonnaise.
Ingredienser 3 personer
| 6 stk. | Hopballe underlår |
| 1 spsk. | Olivenolie |
| 1 tsk. | Fennikelfrø |
| 1 | Citron, skallen heraf |
| Salt og peber |
Asparges
| 500 g | Grønne asparges |
| 1 spsk. | Olivenolie |
| 3 spsk. | Semidried tomater |
| Salt og peber |
Ramsløgsmayonnaise
| 2,5 dl. | Neutral olie |
| 1 håndfuld | Ramsløg |
| 2 | Past. æggeblommer |
| 1/4 | Citron - saften heraf |
| Salt og peber |
Tilberedning
- Vend olivenolie, fennikelfrø, citronskal, salt og peber sammen med kyllingelårene.
- Fordel kyllingelårene i en airfryer. Du kan med fordel bruge bagepapir.
- Bag dem i airfryeren i 25-30 minutter ved 180 grader. Skindet skal være sprødt og kyllingen skal være gennemstegt.
- Imens vaskes og brækkes enderne af aspargesene.
- Del aspargesene over på midten og steg dem i 2-3 minutter på en brandvarm pande i olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Vend aspargesene med semidried tomater.
- Servér kyllingelårene med asparges, en skefuld ramsløgsmayonaise, og et godt stykke brød.
Ramsløgsmayonaise
- Vask ramsløgene og slyng dem fri for vand i en salatslynge.
- Hæld ramsløgene over i en dyb skål sammen med neutral olie. Blend med en stavblender indtil olien bliver flot mørkegrøn.
- Tilsæt æggeblommer og citronsaft ned i en skål. Pisk det luftigt og tykt med en elpisker.
- Tilsæt olien langsomt mens der piskes med en elpisker. Tilsæt løbende olie, indtil der ikke er mere tilbage.
- Smag ramsløgsmayonnaisen til med salt og peber.

