Hopballe underlår med fennikelfrø i airfryer

Print

Airfryer er kommet for at bliver – vi tror på det!

Ida fra Nordish har været i gang med sin airfryer, og her finder du en af de skønne opskrifter der kom ud af det.

Vores saftige og møre underlår bliver ekstra sprøde ved tilberedning i en airfryer. Servér dem sammen med letristede asparges og en cremet ramsløgsmayonnaise.

Ingredienser 3 personer

6 stk. Hopballe underlår
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Fennikelfrø
1 Citron, skallen heraf
Salt og peber

Asparges

500 g Grønne asparges
1 spsk. Olivenolie
3 spsk. Semidried tomater
Salt og peber

Ramsløgsmayonnaise

2,5 dl. Neutral olie
1 håndfuld Ramsløg
2 Past. æggeblommer
1/4 Citron - saften heraf
Salt og peber

Tilberedning

  1. Vend olivenolie, fennikelfrø, citronskal, salt og peber sammen med kyllingelårene.
  2. Fordel kyllingelårene i en airfryer. Du kan med fordel bruge bagepapir.
  3. Bag dem i airfryeren i 25-30 minutter ved 180 grader. Skindet skal være sprødt og kyllingen skal være gennemstegt.
  4.  Imens vaskes og brækkes enderne af aspargesene.
  5.  Del aspargesene over på midten og steg dem i 2-3 minutter på en brandvarm pande i olivenolie. Krydr med salt og peber.
  6. Vend aspargesene med semidried tomater.
  7. Servér kyllingelårene med asparges, en skefuld ramsløgsmayonaise, og et godt stykke brød.

Ramsløgsmayonaise

  1. Vask ramsløgene og slyng dem fri for vand i en salatslynge.
  2. Hæld ramsløgene over i en dyb skål sammen med neutral olie. Blend med en stavblender indtil olien bliver flot mørkegrøn.
  3. Tilsæt æggeblommer og citronsaft ned i en skål. Pisk det luftigt og tykt med en elpisker.
  4. Tilsæt olien langsomt mens der piskes med en elpisker. Tilsæt løbende olie, indtil der ikke er mere tilbage.
  5. Smag ramsløgsmayonnaisen til med salt og peber.