Hopballe underlår med porrer og pastinakker
Print
Underlår fra en Hopballe kylling er store og møre, og får det lækreste sprøde skind.
I denne opskrift serveres underlårene sammen med pastinakker og porer vendt med en lækker vinaigrette. Hertil en lækker dip af avocado.
Skøn opskrift fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish. Kan serveres på bare 50 minutter.
Ingredienser 2-3 personer
| 5 stk. | Hopballe underlår |
| 600 g | Pastinakker |
| 2 stk. | Porrer |
| 3,5 spsk. | Olivenolie |
| 1/2 | Citron, saft og skal heraf |
| 3 fed | Hvidløg, finthakket |
| 2 kviste | Rosmarin, blade heraf |
| Salt og peber | |
| PYNT: | Bredbladet persille, hakket |
Avocadodip
| 1 stor | Avocado |
| 1 stk | Lime, saften heraf |
| Salt og peber | |
| 1/2 fed | Hvidløg, finthakket |
Tilberedning
- Skyl og skær enderne af pastinakkerne, og skræl dem med en gulerodsskræller. Del dem i
halve. - Skær enderne af porrerne og del dem i to store stykker og derefter på langs. Rens dem i
rent vand. - Anret porrer og pastinakker i et ildfast fad.
- Pisk olivenolie sammen med saft og skal fra 1/2 stk. citron. Bland finthakkede hvidløg og
rosmarin i vinaigretten. Krydr med salt og peber. - Vend vinaigretten sammen med pastinakker og porrer. Krydr grøntsagerne med salt og peber.
- Anret underlårene ovenpå grøntsagerne.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
Avocado dip
- Mos avocadoen med en gaffel. Bland avocado med limesaft, finthakket
hvidløg, salt og peber.
Pynt den færdigtilberedte kyllingeret med hakket bredbladet persille. Servér den friske avocado dip sammen
med retten.

