Hopballes boller i karry med frisk koriander og æbletern

Print

Hopballes boller i karry med frisk koriander og æbletern

En lækker lækker efterårsret af magert hakket Hopballe kylling (max. 3%).
En nytænkning af den traditionelle ret Boller i karry. 

Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish

 

Ingredienser 3-4 personer

Kyllingefars

500 g Hakket Hopballe kylling
4 fed Hvidløg
2 løg
1,5 tsk. Salt
1 spsk. Hvedemel
Friskkværnet peber
0,5 tsk. Stødt spidskommen
0,5 tsk. Stødt koriander

Karrysauce

2 spsk. Olie til stegning
2 Løg
4 fed Hvidløg, hakket
0,5 stk. Knoldselleri
0,5 tsk. Stødt spidskommen
0,5 tsk. Stødt koriander
3 spsk. Madras karry
2 dåser Kokosmælk
1 Hønsebouillon terning
Salt
Pynt Æbletern og frisk koriander

Tilberedning

  1. Start med at lave kyllingefarsen – Blend løg og hvidløg og bland det med det hakkede kød. Tilsæt herefter salt, hvedemel, stødt spidskommen og stødt koriander. Rør farsen sej med en røreske og lad den stå 30 minutter på køl.
  2. Nu laves karrysaucen – Blend løg, knoldselleri og hvidløg i en foodprocessor, til det er skåret fint. Varm en pande med olie, tilsæt løg, hvidløg og knoldselleri og lad det sautere i ca. 5 minutter ved svag varme.
  3. Tilsæt spidskommen, koriander og karry, og lad det stege med et par minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og en hønsebouillonterning. Saucen skal herefter koges ind i ca. 25 minutter.
  5. Form kødboller med en ske. De skal være lidt mindre end en golfbold. Kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes færdig. Lad dem simre med låg på i ca. 8 minutter, indtil de føles faste.
  6. Tag kødbollerne op fra saucen, og blend herefter saucen med en stavblender. Sæt kødbollerne tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.
  7. Pynt retten med æbletern og frisk koriander.
  8. Server retten med ris.