Hopballes julekylling med grønkålssalat
Julen står for døren – en fantastisk tid fyldt med hygge og lækker mad.
Lad dig friste af en smagfuld Hopballe kylling med et touch af Jul. Vær opmærksom på at marinaden til kyllingen skal gøres klar dagen før.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen. En lækker og nem ret fyldt med lækker smag krydderurter, peberfrugt og hvidløg.
Ingredienser til 4-6 personer
Marinade ( klargøres dagen før)
1 | Hopballe Kylling 2000-2200 g |
0,75 dl. | Olivenolie |
2 fed | Hvidløg, presset |
1/2 | Øl (gerne mørk øl) |
1 spsk | Røget paprika |
1/2 spsk | Stødt chili |
Salt & peber | |
1 | økologisk citron, saften herfra |
1/2 | Økologisk appelsin, saften herfra |
2 stilke | Frisk rosmarin |
Friske cherrytomater (kan undlades) |
Grønkålssalat
1 bundt | Grønkål (ca. 300 g), finthakket |
1 dåse | Kikærter (230 g) |
1 | Granatæble, kernerne herfra |
150 g | Feta, smuldret |
1 stort | Æble, i tern |
2 håndfulde | Saltmandler ell. pekannødder, hakket |
1 tsk. | Honning |
2 spsk. | Æblecidereddike |
1 dl. | Olivenolie |
1/2 | Citron, saften herfra |
1 tsk. | sennep |
Salt & Peber |
Tilberedning
Marinade (klargøres dagen før)
- Rens kyllingen i koldt vand, og dup den derefter tør med køkkenrulle. Kom den i et ildfastfad.
- Kom olivenolie, citronsaft, appelsinsaft, rosmarin, hvidløg. øl, paprika, chili, salt og peber i en skål eller i en morter, hvis du har sådan en . Bland det godt sammen og hæld det over kyllingen. Kom gerne citronskallen og appelsinskallen ved, hvis du har valgt økologiske. de giver god smag. Har du en håndfuld cherrytomater, kan du også smide dem i.
- Dæk kyllingen til med film og lad den trække på køl natten over.
Julekylling
- Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn og steg kyllingen i 15 min. Skru derefter ned på 200 grader og steg videre i ca. 45 minutter, eller til den er sprød udenpå. Du kan med fordel jævnligt spæde lidt af væden fra fadet ud over kyllingen.
- Når kyllingen er færdig, lad den trække i 10-15 minutter og partér den herefter.
Grønkålssalat med granatæble, kikærter og feta
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og fordel de drænede kikærter på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprøde.
- Lav din marinade ved at komme honning, citron, olivenolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber i en skål og rør rundt.
- Kom grønkålen i en skål og hæld marinaden over. Kram marinaden ind i kålen med dine hænder, og vend det hele godt rundt.
- Find et stort fad og fordel grønkål, kikærter og æble heri. Drys med granatæble og drys med saltmandler.
Servering
- Nyd din kylling varm sammen med din grønkålssalat og evt. brunede kartofler til.