Hopballes løgsuppe
Print
Hopballes løgsuppe
Det er suppetid! Det er skønt!
Hvis du er suppe entusiast, så har du garanteret ofte lavet løgsuppe.
Her byder vi på en spændende udgave med fyld af vores lækre Hopballe kylling.
Bonus! Når du har kogt kyllingen, har du ikke blot lækkert fyld til suppen, du har også masser af smagfuldt kød til en salat, tacos, tarteletfyld eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser.
Ida fra Nordish synes den er fantastisk – og vi giver hende ret!
Ingredienser 4 personer
Fond
1 | Hel Hopballe kylling |
Vand | |
2 | Løg |
5 fed | Hvidløg |
1 | Gulerod |
10 | Peberkorn |
Suppe
800 g | Løg, skåret i tynde skiver |
1 spsk. | Olivenolie |
2 spsk. | Smør |
2 spsk. | Mel |
1 dl. | Hvidvin |
5 kviste | Timian, bladene heraf |
1 Liter | Fond |
600 g | Kogt kyllingekød (fra din fond) |
1-2 tsk. | Sherryeddike |
Salt og peber | |
4 | Brødskiver |
100 g | Comte ost |
Tilberedning
- Fond: Placér kyllingen i en stor gryde og dæk kyllingen med vand. Tilsæt løg, hvidløg og
gulerod i gryden. Lad fonden simre en times tid under låg. Fjern urenheder i fonden med en hulske. Når kyllingen er kogt færdig, pilles kødet fra og fonden hældes gennem en sigte. - I en dyb gryde tilsættes smør og olivenolie. Derefter tilsættes fintsnittede løgskiver,
timianblade, salt og peber. Lad løgene sautere i en gryde ved medium varme. Rør jævnligt i gryden, indtil løgene er mørkebrunt karamelliseret. Det tager ca. 30-45 minutter. - Når løgene er færdige, drysses 2 spsk. hvedemel over. Lad det bage igennem et par
minutter. - Tilsæt derefter hvidvin, fond og timiankviste.
- Lad suppen simre i 20 minutter.
- Smag suppen til med lidt sherryeddike, salt og peber. Tilsæt herefter plukket kyllingekød.
- Riv ost over brødskiverne og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter, indtil brødene er sprøde og osten er smeltet.
- Pynt suppen med frisk timian og servér suppen med ristede ostebrød.
TIPS! Server evt. brødene i den anrettede suppe, så brøde suger lidt af den dejlige løgsmag.