Hopballes Satay spyd med peanutsauce & agurkesalat
Print
Fantastisk grill ret på terrassen om sommeren – meeeen kan selvfølgelig laves hele året rundt. Når du først har lavet den én gang, bliver det hurtig en favorit.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
500 g | Hopballe wokstrimler |
3 spsk | Kokosmælk |
1 spsk | Rød karry |
½ spsk | Fishsauce |
Grillspyd |
Peanutsauce
1 spsk | Rød karry |
Olie | |
1 | Dåse kokosmælk |
2 fed | Hvidløg - finthakket |
2 cm | Revet ingefær |
3 | Kaffir limeblade (kan undlades) |
175 g | Peanuts |
½ tsk | Sukker |
½ tsk | Fishsauce |
Agurkesalat
1 dl. | Vand |
1 dl | Eddike |
1 dl | Sukker |
Flagesalt | |
1 | Rødløg - skåret i fine skiver |
1 | Agurk |
Koriander |
Tilberedning
- Marinér kyllingestrimler i kokosmælk, rød karry og fishsauce. Sæt det på køl i ½ time.
- Peanutsauce: Sautér rød karry, hvidløg og ingefær i lidt olie. Tilsæt dernæst kokosmælk og peanuts. Lad det koge 5 min og blend det derefter med en stavblender. Tilsæt kaffir limeblade og lad det koge med i et par minutter. Smag peanutsaucen til med sukker og fishsauce.
- Agurkesalat: Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Køl eddikeblandingen ned til stuetemperatur. Skyl agurken, og skær den over på midten. Fjern kernerne med en ske, og skær den ud i skiver. Tilsæt rødløg og agurker til eddike blandingen og krydr med salt. Tilsæt frisk koriander.
- Sæt kyllingen på spyd og rist dem på grillen eller en grillpande i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side. Server med frisk agurkesalat og peanutsauce.