Indisk karry med mango, koriander og mynte

Print

Indisk karry med mango, koriander og mynte

Lækre møre underlår med indiske aner!

En super lækker simreret med kokosmælk og mango. Skindet fra underlåret steges sprødt og bruges som pynt, det giver absolut retten nye højder!

Ingredienser 4 personer

8 stk. Hopballe underlår
5 fed Hvidløg
2 Løg
1 tsk Fennikelfrø, friskstødt
5 spsk. Græsk yoghurt
2 spsk Olie
1 tsk Hel spidskommen
1 tsk Hel koriander
1/2 tsk Kardemommekerner
2 stk Kanelstang
1 dåse Tomatpuré
2 dåser Kokosmælk
1 dl. Vand
1 knsp sukker
1 Mango, skåret i tern
Salt
Pynt Frisk koriander og evt mynte
Serveres med Basmatiris

Tilberedning

Sprødt kyllingeskind

  1.  Fjern skindet fra kyllingelårene.
  2. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med
    bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade
    ovenpå̊ kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen.
  3.  Sæt de to bageplader i ovnen i ca. 25 minutter. Kyllingeskindet er færdig, når det er helt sprødt.

Simreretten

  1. Marinade: Blend hvidløg, løg, fennikelfrø og græsk yoghurt til en ensartet masse.
  2. Vend halvdelen af marinaden sammen med kyllingeunderlårene uden skind og 1 tsk. salt. Lad det stå i køleskabet i et par timer eller mindst 30 minutter.
  3. Varm spidskommen, koriander og kardemommekerner på en tør pande. Mort krydderierne i en morter, til det er fint malet.
  4. Varm krydderierne i en pande med lidt olie, indtil krydderierne begynder at dufte. Tilsæt
    kanelstænger og tomatpure og den anden halvdel af marinaden og lad det simre ved lav varme i et par minutter.
  5. Tilsæt derefter kokosmælk og vand.
  6. Brun kyllingelårene af på alle sider i en pande. Tilsæt kyllingelårene i den varme karrysovs
    og lad retten simre i 1 time og 15 minutter.
  7. Smag retten til med salt og 1 knsp. sukker.
  8. Lige inden retten serveres vendes mangotern i retten. Pynt med frisk koriander, sprødt kyllingeskind og eventuelt mynte.
  9. Server retten med basmatiris.