Indisk simreret med underlår og sprødt skind
Print
Indisk simreret med underlår og sprødt skind
Endnu et herligt bud på en skøn simreret!
Lårkød fra en Hopballekylling er meget mørt og saftigt – Derfor egner lårprodukter sig perfekt til simreretter.
Ingredienser 4 personer
8 stk. | Hopballe underlår |
2 spsk. | Olivenolie til stegning |
3 | Løg, fintsnittede |
5 fed | Hvidløg, finthakket |
2 tsk. | Hele spidskommen |
2 tsk. | Hele korianderfrø |
1 tsk. | Chiliflager |
1 tsk. | Garam masala |
1 dåse | Tomatpuré |
6 dl. | Vand |
Salt og peber | |
Pynt | Koriander og granatæble |
Tilbehør | Fladbrød eller ris |
Tilberedning
Sprødt kyllingeskind
- Fjern skindet fra kyllingelårene.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fordel kyllingeskindet fladt på en bageplade med
bagepapir. Krydr med salt og dæk kyllingeskindet med bagepapir igen. Sæt en bageplade
ovenpå̊ kyllingeskindet. Det sørger for at skindet ikke puffer op under stegningen. - Sæt de to bageplader i ovnen i ca. 25 minutter. Kyllingeskindet er færdig, når det er helt sprødt.
Simreret
- Brun kyllingelårene på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt.
- Mort spidskommen og koriander i en morter.
- Sauter spidskommen, koriander, chiliflager og garam masala i en gryde med olivenolie.
- Tilsæt finthakkede hvidløg og løg. Lad det sautere med indtil løgene bliver bløde. De må ikke tage farve.
- Tilsæt derefter tomatpuré og lad det sautere med i 1-2 minutter.
- Tilsæt kyllingelår og vand i gryden.
- Lad retten simre under låg ved lavt blus, i ca. 1- 1,5 time.
- Retten er færdig, når sovsen begynder at tykne og kødet begynder at falde af kyllingelårene og være helt mørt.
- Smag retten til med salt og peber.
- Pynt retten med sprødt kyllingeskind, frisk koriander og granatæblekerner.
- Server retten med ris eller fladbrød.