Karry kylling med gurkemeje
Print
Karry kylling med gurkemeje
Lårproduktet fra en Hopballe kylling er bare super lækkert! Masser af smag og mør som bare pokker. Her i en skøn kombination med karry, tomat, chili og kokosmælk. Masser af smag!
Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish
Ingredienser 4 personer
Kylling
800 g | Udbenede Hopballe overlår |
2 stk. | Lime, saften heraf |
3 cm | Ingefær, revet |
3 fed | Hvidløg, finthakket |
2 spsk. | Olie |
Salt |
Karrysauce
4 spsk. | Olie, neutral |
3 | Løg |
4 fed | Hvidløg |
4 cm. | Frisk gurkemeje |
5 cm. | Ingefær, revet |
1 tsk. | Spidskommen |
1 tsk. | Korianderfrø |
4 stk. | Kardemommekapsler (brug kernerne derfra |
1 | Kanelstang |
1 dåse | Flåede tomater |
5 stk. | Cherrytomater, skåret i stykker |
2 dåser | Kokosmælk |
25 g | Mandler |
1/2 | Chili, finthakket (efter smag) |
Pynt | Limeskal og korianader |
Tilberedning
- Fjern skindet fra de udbenede kyllingeoverlår og skær kyllingen ud i mundrette stykker.
- Bland kyllingestykkerne med limesaft, revet ingefær, finthakket hvidløg, olie og salt. Lad det marinere i mindst 30 minutter.
- Imens laves karryen.
- Snit løgene i tynde skiver og finhak hvidløgene.
- Hak derefter gurkemejen fint.
- Sautér løg, hvidløg og gurkemeje i en gryde i 4 spsk. olie. Det skal steges indtil løgene bliver bløde.
- Tilsæt derefter spidskommen, korianderfrø, kernerne fra kardemommekapsler, kanelstang og finthakket chili. Lad det sautere med et par minutter.
- Tilsæt derefter flåede tomater, cherrytomater og kokosmælk. Mas tomaterne med en ske.
- Rist derefter mandlerne på en tør pande og blend dem i en minihakker, til det er fint malet. Tilsæt de fint malede mandler i karryen. Lad det simre ved lavt blus, uden låg.
- Hæld lidt olie på en pande og varm panden op, inden kyllingestykkerne tilsættes. Steg
kyllingestykkerne ved høj varme på en brandvarm pande i 3-4 minutter på hver side, så de får stegeskorpe. - Hæld derefter kyllingestykkerne ned i karryretten.
- Lad retten simre ved lav varme i 1 time.
- Servér retten med ris. Pynt med limeskal og koriander. Hvis du har tid og lyst, så steg skindet sprødt, og server det til.