Karry kylling med gurkemeje

Print

Karry kylling med gurkemeje

Lårproduktet fra en Hopballe kylling er bare super lækkert! Masser af smag og mør som bare pokker. Her i en skøn kombination med karry, tomat, chili og kokosmælk. Masser af smag!

Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish

 

Ingredienser 4 personer

Kylling

800 g Udbenede Hopballe overlår
2 stk. Lime, saften heraf
3 cm Ingefær, revet
3 fed Hvidløg, finthakket
2 spsk. Olie
Salt

Karrysauce

4 spsk. Olie, neutral
3 Løg
4 fed Hvidløg
4 cm. Frisk gurkemeje
5 cm. Ingefær, revet
1 tsk. Spidskommen
1 tsk. Korianderfrø
4 stk. Kardemommekapsler (brug kernerne derfra
1 Kanelstang
1 dåse Flåede tomater
5 stk. Cherrytomater, skåret i stykker
2 dåser Kokosmælk
25 g Mandler
1/2 Chili, finthakket (efter smag)
Pynt Limeskal og korianader

Tilberedning

  1.  Fjern skindet fra de udbenede kyllingeoverlår og skær kyllingen ud i mundrette stykker.
  2. Bland kyllingestykkerne med limesaft, revet ingefær, finthakket hvidløg, olie og salt. Lad det marinere i mindst 30 minutter.
  3. Imens laves karryen.
  4.  Snit løgene i tynde skiver og finhak hvidløgene.
  5. Hak derefter gurkemejen fint.
  6. Sautér løg, hvidløg og gurkemeje i en gryde i 4 spsk. olie. Det skal steges indtil løgene bliver bløde.
  7. Tilsæt derefter spidskommen, korianderfrø, kernerne fra kardemommekapsler, kanelstang og finthakket chili. Lad det sautere med et par minutter.
  8. Tilsæt derefter flåede tomater, cherrytomater og kokosmælk. Mas tomaterne med en ske.
  9. Rist derefter mandlerne på en tør pande og blend dem i en minihakker, til det er fint malet. Tilsæt de fint malede mandler i karryen. Lad det simre ved lavt blus, uden låg.
  10. Hæld lidt olie på en pande og varm panden op, inden kyllingestykkerne tilsættes. Steg
    kyllingestykkerne ved høj varme på en brandvarm pande i 3-4 minutter på hver side, så de får stegeskorpe.
  11. Hæld derefter kyllingestykkerne ned i karryretten.
  12. Lad retten simre ved lav varme i 1 time.
  13. Servér retten med ris. Pynt med limeskal og koriander. Hvis du har tid og lyst, så steg skindet sprødt, og server det til.